Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Gölköy ilçesine bağlı Uluvahta Yaylası’nda hayata geçirilen gölet, hem kuraklıkla mücadeleye katkı sağlayacak, hem de Ordu’nun turizm destinasyonları arasına girecek. Yapılan çevre düzenlemeleri ve sosyal donatılarla birlikte bölgeye gelen ziyaretçilere doğayla iç içe bir yaşam alanı sunulacak.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde hayata geçirilen gölet projeleri, ilin su kaynaklarını koruma ve geliştirme amacının yanı sıra tarım, hayvancılık ve turizme de destek oluyor. Bu kapsamda inşa edilen Uluvahta Yayla Göleti, estetik yapısı bozulmadan bölgeye entegre edilirken, çevre düzenlemeleri ile de doğal turizme kazandırılıyor.
Büyükşehir Belediyesi Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi koordinesinde yürütülen çalışmalarda gölet çevresi ağaçlandırılarak, ziyaretçilerin keyifli vakit geçirebileceği kamelya ve oturma alanları inşa ediliyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte yayla, doğaseverlerin ve yerli turistlerin uğrak noktalarından biri olacak.
Başkan Güler, kırsal mahallelerdeki göletlerin sadece su temini değil, aynı zamanda turizm açısından da önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.
Ünye Kent / Haber Merkezi
9404,89%1,12
39,84% 0,32
46,74% 0,42
4197,30% -1,37
6738,60% -1,07
Ordu
28.06.2025