Ünye Adliyesi’nin yer sorunu çözüldü!

Ünye Adliyesi’nin yer sorunu çözüldü!

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye Adliye binası için Fevzi Çakmak Mahallesi’nde düşünülen 12 dönüm alanda yer sorununun çözüldüğünü ve yapılacak yeni binanın ardından adliyenin buraya tanışacağını açıkladı.

Başkan Tavlı, Ünye Adliyesi’nin boşaltacağı binaya da Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün de taşınmasının planlandığını belirterek, “Bu şekli ile Ünye’nin kurumsal yapılarının da kendi içsel hizmetlerini sağlayacak noktaya kavuşturulması anlamında ciddi bir imkan oluşturmuş olunacak.” dedi.

Yeni Ünye Adliye binasının yapılacağı alanda bulunan Şehit Hüseyin Başaran İlkokulu’nun yıkılıp, Ünyeli iş insanları Zekai ve Ertuğrul Görgülü kardeşler tarafından Ünye İlçe Jandarma Komutanlığı karşısına yapılacak okula taşınacağı ifade edildi. 

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni Ünye Adliye binası için Fevzi Çakmak Mahallesi’nde planlanan yerdeki sorunun aşıldığını açıkladı. 

Ünye Adliyesi’nin yeni binasının Şehit Hüseyin Başaran Okulu’nun bulunduğu alana yapılacağını belirten Başkan Tavlı, Adliyenin boşaltacağı binaya da İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün taşınacağını, Şehit Hüseyin Başaran İlkokulu’nun ise Ünye İlçe Jandarma Komutanlığı karşısındaki yeni yapılacak okula taşınacağını söyledi. 

“Ünye Adliye binası için yer sorunu çözüldü” -

Ünye Adliye binasının yer sorununun çözüldüğünü müjdeleyen Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, açıklamasında şunları kaydetti:

“Ünye’nin önemli meselelerinden biri Adliye binasının yeterli olmaması. Şuanda adliye camiası ek binalarda hizmet veriyor. Ünye’de son 10 yıldır Adliye binasıyla ilgili çalışmalar yürütülmekte. Ama yerle alakalı mesele bir türlü çözüme kavuşturulamamıştı.  En son, özellikle Otogarın bulunduğu alanın yanında Ünye Belediyesi’ne ait 8,5 dönümlük bir alan ve bunun haricinde hisseli olan Ünye Belediyesi’nin 4 dönüm civarında bir yeri daha var. Ama burada 1985 yılında özel mülkiyet üzerine yapılmış, Milli Eğitim Bakanlığı’na yer tahsisi yapılmadan üzerine 9 derslikli bir bina yapılmış. Bu bina da artık ömrünü tamamlamış durumda, yapı denetimine soktuğunuzda bugünün şartlarında çok güvenli olmayacak bir yapı durumunda. Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmelerimize o süreçte başladık; dedik ki bu okul burada ömrünü tamamlamış ve aynı zamanda derslik sayısı anlamında da yeterli olmadığını ifade ettik. Ordu Milletvekilimiz ve Milli Eğitim Komisyon Başkanımız Prof. Dr. Mahmut Özer Beyin Milli Eğitim Bakanlığı döneminde kendisine bu okulun ilçe Jandarma Komutanlığı’nın karşısında, mülkiyeti Ünye Belediyesi’ne ait noktaya taşınması konusunu durumu arz ettik. O dönemde alınan karar ile binayı da Milli Eğitim Bakanlığı yaparak oradan çıkacaktı. Yani Şehit Hüseyin Başaran Okulu Jandarma’nın karşısına taşınacaktı. Adliye binası da bu şekli ile 12 dönüm olarak kazandırılmış olacaktı ki 12 dönümün altındaki bir alana da adliye binasının mevcut projesi sığmıyor. O yüzden 12 dönüm diye bahsediyorum. 

“Hayırsever iş insanı Görgülü ailesi yeni Şehit Hüseyin Başaran Okulu yaptıracak”

Süreçte Milli Eğitim Bakanlığı bu okulu kendi bütçesiyle yapamayacağını, bir hayırsever bulunduğunda ve orada bir okul yaptırıldığında kendilerinin o mevcut alandan çıkacaklarını ifade ettiler. Bu çerçevede İstanbul’da Milletvekilimiz Mustafa Hamarat bey ile birlikte iş insanımız Zekai Görgülü ile kardeşi Ertuğrul Görgülü beyi ziyaret ettik. Ziyaretimizde Milli Eğitim Müdürümüzde bulunuyordu. Birlikte yaptığımız ziyarette Bayramca Mahallesine kazandırdıkları okul için kendisine teşekkür ettik. Kendilerine durumu arz ettik. Birlikte böyle bir sorunun çözümü noktasında bir okul daha bize kazandırmakta yardımcı olur musunuz dediğimizde, ‘Ne demek’ dediler, ‘Elimizden geldiğince bizde katkı sunarız’ noktasına gelmişlerdi. Süreçte onlarda bir okulun daha Ünye’ye kazandırılması için bize sözlerini verdiler. 

-“Adliyeden boşalan binaya Emniyet Müdürlüğü taşınacak” -

Hayırsever iş insanlarımız vasıtası ile yapılacak bu okulun iki türlü faydası var. Birincisi o bölgede okul ihtiyacını karşılayacak bir dersliğin sağlanmış olması, ikincisi de Adliye yerinin süreçte tamamlanmasına vesile olması noktasında önemli. İnşallah istediğimiz gibi burada süreç devam ederse adliyeyi orayı taşıdığımızda Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün de çok uygun şartlarda hizmet vermediğini görüyoruz. İlçe Emniyet Müdürlüğü’müze hizmet anlamında destek verecek, imkan sağlayacak bir alanı da mevcut adliye binası içinde temin edebiliriz diye hareket ediyoruz. Bu şekli ile Ünye’nin kurumsal yapılarının da kendi içsel hizmetlerini sağlayacak noktaya kavuşturulması anlamında ciddi bir imkan oluşturmuş olacak. Bu vesile emeği geçen bütün siyasi büyüklerimize teşekkür ediyorum. Hayırsever iş insanlarımıza teşekkür ediyorum.” 

Ünye Kent / Yücel ARSLANTEKE