Ünye Akkuş Niksar yolu kaldığı yerden devam

Ünye Akkuş Niksar yolu kaldığı yerden devam

Akkuş Niksar Yolu üzerinde kış mevsiminde duran çalışma, yüklenici firmanın Tekkiraz’a kalıcı şantiye alanı kurmasıyla yeniden başlıyor.

AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan, hava şartları nedeniyle duran çalışmalara kısa süre içinde başlanacağını, 2-3 noktada çalışma yapılarak işin daha hızlı ilerlenmesinin sağlanacağını söyledi.

Kamuoyunda “Ünye Akkuş Niksar Yolu ile ne oldu, durdu mu? Durdu gibi söylemlere itibar etmeyelim!” vurgusu yapan Alparslan,  “Bu yolun daha hızlı bitmesi için ve enerjimizi daha hızlı hareket için aynı zamanda Ünye’mize daha yeni hizmetler kazandırmak için harcayalım.” dedi.

Alparslan, “Ünye Akkuş Niksar yolundaki duruşumuz kararlı ve net.” diyerek spekülasyonlara cevap veri. 

 AK Parti Ünye ilçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan, AK Parti Ünye ilçe binasında Ünye Akkuş Niksar Yolu Yüklenici Firma Proje Müdürü Gökhan Atasoy ile bir araya geldi. 

Başkan Fahri Alparslan, Akkuş Niksar Yolu’nda çalışmaların ihale sözleşmesinde yer aldığı gibi kış döneminde hava şartları dolayısıyla planlı olarak durdurulduğunu söyledi. 

Alparslan, yüklenici firmanın Tekkiraz’da asfalt plenti ve beton santralini de kapsayacak şekilde büyük bir kalıcı şantiyesi oluşturduğunu ve kısa sürede çalışmaların başlayacağını açıkladı.

10 gün içinde şantiye çalışmalarının tamamlanıp, saha çalışmalarının başlayacağını belirten Alparslan, çalışmaların daha hızlı ilerlemesi için tek bir noktada değil farklı 2-3 noktada çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

-Çalışmalar kış ayında planlı olarak durduruldu-

“Ünye Akkuş Niksar yolundaki duruşumuz kararlı ve net. Çalışmaların hızlı bir şekilde tamamlanması adına var gücümüzle gayret edeceğiz” diyen  AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan, Ünye Kent Gazetesi’ne özel şu açıklamayı yaptı:

“Ünye Akkuş Niksar yolu yüklenici firması Doğan İnşaat Proje Müdürü Gökhan Atasoy ile yolun geldiği nokta ve bundan sonra ki süreçte yapılacak çalışmalarla ilgili istişare etmek üzere AK Parti Ünye ilçe teşkilatımızla bir araya geldik. Ünye Akkuş Niksar Yolumuzun çalışmaları kış sezonunda hava şartları göz önünde bulundurularak planlı olarak bir duraklama dönemine geçilmişti. Bölgemizin 40 yıllık hayali olan ve tamamlandığında sadece Ünye Akkuş ve Niksar’ı birbirine bağlayan değil, İç Anadolu’yu ve Akdeniz’i Karadeniz’e bağlayacak olan ve beraberinde OSB ve Limanı ile bölgemize çok daha değer katacak olan yol çalışmamız yeniden başlayacak.

-Yüklenici firma Tekkiraz’a kalıcı şantiye kuruyor -

Yaz sezonunun gelmesi ile yüklenici firma tekrar bölgemize geldi ve Tekkiraz bölgemizde geniş kapsamlı kalıcı bir şantiye ve bu şantiyeye de asfalt plentininden beton santraline kadar bu sistemi oluşturacak altyapıları oluşturuyorlar. 

-Ünye Akkuş Niksar yolunda çalışmalar kısa sürede başlayacak -

Yakın zamanda yol çalışmalarına tekrar başlanacak olup, sadece sahanın ve şantiyenin tamamlanması ile çok kısa süre içerisinde şuana kadar tek noktada çalışma yapılırken, bundan sonra süreçte 2 veya 3 farklı noktada çalışma yapılarak çok daha hızlı bir çalışma gerçekleştirilecek. Kısa sürede şantiye kurulup çalışmalar başladığında şantiye alanını ziyaret ederek çalışmaları inceleyip Ünye kamuoyu ile bu mutluluğu paylaşacağız. 

Bu yolun çok kısa sürede tamamlanması için gayret ve takibimizle 10 gün içerisinde çalışmalar tekrar başlayacak. 2023 yılı 30 Nisan ayında çalışmalar başladığında 64 kilometrelik Ünye Akkuş Niksar yolunun 3 ve 12. kilometreleri arasında yol genişletme, dolgu, taş duvar, sanat yapıları, toprak işleri yapıldı. Bu yıl ise yüklenici firmamızın çalışmaları içinde yolun 3 kilometreye kadar olan kısmında yol genişletme, taş duvar ve sanat yapıları, yolun genişletilmesi için taş kırım işleri ile Kızılkaya bölgesindeki virajlı bölgenin doldurulması, yol genişletme çalışmaları yapılarak o bölgedeki keskin virajların ortadan kaldırılacak. 

-Ünye Akkuş Niksar yolunda bu yıl yapılacak çalışmalar -

Ünye Akkuş Niksar Yolu’nun başlangıç noktası ve Kızılkaya mevkiinde bu çalışmalar yapılırken, İnkur ve Tekkiraz bölgesinde diğer ekipler yol genişletmesi ve toprak işleri ile beraberindeki sanat yapıları ve taş duvar işleri ile çalışmalar devam edecek. Bu yıl bu çalışmalar tamamlandıktan sonra yüklenici firmamız önümüzdeki yıl Ünye bölgesinden asfaltlama çalışması yapılması için böyle bir planlamanın içinde. Ünye Akkuş Niksar yolunda bu yıl epey bir mesafe kat etmiş olacak.

- Duruşumuz kararlı ve net-

Tekkiraz bölgesinde şuanda çok büyük bir şantiye alanı oluşturuldu. Yüklenici firma araç ve gereçleri, tesisleri bir yere depolamak için gelmedi. Burada çalışmak için geldi. Dolayısı ile kamuoyunda Ünye Akkuş Niksar Yolu ile ne oldu, durdu mu, durdu gibi söylemlere itibar etmeyelim. Bu yolun daha hızlı bitmesi için ve enerjimizi daha hızlı hareket için aynı zamanda Ünye’mize daha yeni hizmetler kazandırmak için harcayalım. Ünye Akkuş Niksar yolundaki duruşumuz kararlı ve net. Çalışmaların hızlı bir şekilde tamamlanması adına var gücümüzle gayret edeceğiz.

-Hava şartları dolayısıyla 2 yılda 1 yıl çalışılmış oluyor -

Yaklaşık 2-2,5 yıl gibi bir süreçte Ünye Akkuş Niksar yolumuz tamamlanma aşamasında olacak. Önümüzdeki yıl Tekkiraz’ın eteklerine kadar asfaltlanmasının tamamlanması planlıyor. İhale şartnamesinde de bulunduğu üzere kış şartlarında ve yılın belirli dönemlerinde toprak çalışmaları olduğu için çalımalar planlı olarak durmak zorunda oluyor. Yani aslında yılın ancak yarısında çalışılabiliyor. O yüzden aslıda 2 yıl 1 yıllık bir çalışmayı ifade ediyor. O yüzden 2-2,5 yıl içinde 40 yıldır hayalini kurduğumuz bugün başlanacak, yarın başlanacak dediğimiz ve 30 Nisan 2023 tarihinde temelini attığımız Ünye Akkuş Niksar Yolu hizmete açılmış olacak.” 

Ünye Kent Haber

 

 



Cebrail Karnur
29.06.2024 08:00:19
Ben kış ayınının etkisinin az olduğunu düşünüyorum.Bu yıl kış olmadı.Temmuz ayı geldi halen daha çalışma olmadı.Bırakalım bu kış muhabbetini bence tamamen PARA ile alakalı bir durum.Koskoca bir yolu bir yerden başlamışsın yapıyorsun.Siyaset değil de icraat yapalım.Ya bizler çok aptlz veya zekamızla dalga geçiliyor.

Haydar Akkaya
29.06.2024 09:43:00
Böyle haber mi olur? Baştan sona yazdıklarınız 2-3 cümle ile anlatabilecekken, aynı şeyleri tekrarlayıp durmuşsunuz ama ne zaman bitecek ne zaman hizmete gireceği hakkında tek bilgi yok. Senelerdir bitmeyen yol için şantiyeyi sıfırdan mı kuruyorlar önceki şantiyeye ne oldu? Ne zaman bitirecekler?

Cengiz KORKMAZ
29.06.2024 20:36:54
Teşekkürler inşAllah bir an önce biter. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.