Ünye Belediyesi’ne meclis üyelerinden alkış…

Hafta başından itibaren etkili olan sağanak yağışlarda Karadeniz Bölgesinde ve Ünye’nin çevre ilçelerinde meydana gelen sel ve su taşkınlarının Ünye’de yaşanmaması Ünye Belediye Meclisi’nden takdir görüp alkış aldı.

Aktüel 2.07.2024 18:33:00 1240 0
Ünye Belediyesi’ne meclis üyelerinden alkış…

Ünye Belediyesi Temmuz ayı olağan Belediye Meclis Toplantısı Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın şehir dışında olmasından dolayı Belediye Başkanvekili Orhan Gürel Başkanlığı’nda Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. 

Belediye Başkanvekili Orhan Gürel, meclisin açılış konuşmasında, son günlerde Karadeniz Bölgesi ile Ünye ve çevre ilçelerinin ciddi yağış aldığını, bazı ilçelerde ciddi zararlar meydana geldiğini belirterek, sel ve su taşkınları yaşanan ilçelere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ünye Belediyesi’nin aldığı önlemler ve altyapı çalışmalarıyla sağanak yağışa rağmen herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadığını vurgulayan Gürel, aşırı yağışlara karşı ilçede alınan önemlere ilişkin meclise bilgi verdi. 

İktidar muhalefet ayırt ekmeksizin Ünye Belediye Meclisi’nin Ünye’ye yapılacak hizmetlerde büyük emeğinin olduğunu ifade eden Başkanvekili Gürel, tüm meclis üyelerine katkılarından dolayı teşekkür etti. 

Konuşmanın ardından Ünye Belediye Meclis Üyeleri, Ünye Belediyesi’ni çalışmalarından dolayı tebrik ederek alkışlayarak çalışmaları takdir etti. 

Konuşmanın ardından gündem maddelerine geçildi. 

Gündemde 6 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında ilk maddede, Teknik Hizmetler Sınıfında bulunan 1 adet Mimar ve 1 adet Programcı kadro derecelerinin güncellenmesi konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 

-Ünye Belediyesi ile Maliye Hazinesi arasında takas -

Görüşülen bir diğer maddede, Ünye Kültür Merkezi alanında Ünye Belediyesine ait alanın Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilip bu alana karşılık, hazineye ait Kaledere, Yüceler, Eskikızılcakese, Atatürk, Killik, Denizbükü, Çamurlu, Liseler mahallesindeki 19 dönümlük alan ile Ünye Belediyesi’ne devredilerek takas yapılması konusu görüşülerek kabul edildi. 

-İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına ait iş kolları ile alakalı 2024 yılı ücret Tarife Komisyonu’nda -

Ruhsat ve Denetim Müdürlüğümüzce verilmekte olan İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına ait iş kollarıyla alakalı 2024 yılı ücret tarifesinde yer almayan kalemlerinin ücret tarifelerinin belirlenmesi konusu görüşülerek Tarife Belirleme Komisyonuna havale edildi.

-Festivaldeki yarışmaların ödülleri belirlendi -

Ünye Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında yapılacak olan Rahvan At Yarışları, Güreş Müsabakaları ve İkizler Yarışmalarında dereceye girecek olanlara verilecek ödül miktarları için alınan Plan ve Bütçe Komisyon Kararının görüşülmesi konusu görüşülerek kabul edildi. 

Park ve Bahçeler Müdürlüğünce verilen hizmet kalemlerine ilişkin tarifelerin belirlenmesine esas olmak üzere alınan Tarife Komisyon Kararı görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 

-Meclisten cari harcamalar, araç, iş makinesi ve diğer ekipmanların alımı için 150 Milyon TL kredi onayı çıktı -

Ünye Belediyesi cari harcamaları, araç, iş makinesi ve diğer ekipmanların alımında kullanılmak üzere İller Bankası A.Ş.’den, özel veya kamu bankalarından 150 Milyon TL nakit veya taşıt kredisi kullanılması konusu görüşülerek kabul edildi. 

Ünye Kent Haber 


  • Cuma 27.5 ° / 18.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 27.1 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 24.7 ° / 18.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    10837,98%-0,32
  • DOLAR

    32,69% 0,40
  • EURO

    35,41% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2493,47% 1,07
  • Ç. ALTIN

    3985,54% 0,57

Ordu

05.07.2024

  • İMSAK 02:57
  • GÜNEŞ 04:56
  • ÖĞLE 12:38
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 20:11
  • YATSI 22:00
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593