Tarih: 29.09.2024 09:00

Ünye, bölgede lider!

Facebook Twitter Linked-in

2025 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) işlemlerinin başladığını hatırlatan Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, başvuruların 31 Aralık 2024 tarihinde sona ereceğini belirtti. 

-ÇKS işlemleri 31 Aralık’ta sona eriyor -

Sarıkahraman, Ünye Kent Gazetesi’ne özel yaptığı açıklamada, üreticilere bu sürede ÇKS işlemlerini yaptırması çağrısında bulunarak, şunları söyledi:

“2025 yılı ÇKS işlemleri başladı, 31 Aralık’ta sona erecek. Bu 4 aylık süre zarfında üreticilerimizi gerek Ziraat Odamıza gelerek, gerekse e-Devlet üzerinden ÇKS işlemlerini yaptırmalarını istiyoruz. Çünkü ÇKS işlemlerini yaptıramayan üreticilerimiz alan bazlı gelir desteği, gübre mazot desteği ile hibe ve ekipman destekleri olmak üzere tarımsal desteklemelerden yaralanamazlar.  TMO gibi devlet kurumlarına fındık veremezler. Bu anlamda üreticilerimizin hem nakdi desteklerinden, hem ekipman destekleri, hem de diğer desteklerden yararlanabilmeleri için bu 4 aylık sürede ÇKS işlemlerini yaptırmalılar.” 

-Ziraat Odası ÇKS işlemleri için e-Devlet Masası kuracak  -

Ünye Ziraat Odası üreticilere yardımcı olmak adına e-Devlet Masası da kuracaklarını belirten Sarıkahraman, “e-Devlet’i olup ÇKS işlemini gerçekleştirmekte zorlanan üreticilerimiz için e-Devlet Masası açacağız. Üreticilerimize bu noktada da yardımcı olacağız.” dedi.

-“20 bin üretici illerde bile yok” -

Başkan Osman Sarıkahraman, Ünye Ziraat Odası’nın 34 bin üyesinden 20 bin aktif çiftçisi bulunduğunu, bu sayının başka illerde bile olmadığını belirterek, şunları söyledi:

“Ünye Ziraat Odasına kayıtlı 34 bin üyemiz var. Ama 20’e yakın aktif üyemiz var. Bu her geçen gün artıyor. Miras yoluyla bölünmeler dolayısıyla herkes ferdi dosya açmasına neden oluyor. Yani Ünye Ziraat Odası çiftçi sayısı olarak Karadeniz’de bir numaradır, diye tahmin ediyorum. Çok yüksek seviyede çiftçimiz var. Aktif çiftçi sayımız çok yüksek, 20 bin çok yüksek ve iyi bir sayı. Bu başka yerlerde illerde bile yok. 

-Sarıkahraman’dan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne teşekkür -

Tüm üreticilerimize aksatmadan, mağdur etmeden işlemlerini yapmaya çalışıyoruz ve yapıyoruz. Yardımcı oluyoruz. Bize her türlü destekte bulunan ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’müze teşekkür ediyorum. Bir ağabey kardeş ilişkisi içinde hep birlikte çalışıyoruz.”

Ünye Kent Haber

Yücel ARSLANTEKE




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —