Ünye, Çaybaşı, İkizce ve Akkuş’un projeleri ve talepleri değerlendirildi

Ünye ve hinterlandındaki Çaybaşı, İkizce ve Akkuş ilçelerinin yatırım, proje, sorun ve çözümleri Ünye’de düzenlenen Koordinasyon toplantısında ele alınıp, ilçelerin sorun ve taleplerin sırasıyla giderilmesi için çalışma başlatılac

Aktüel 5.10.2024 18:08:00 142 0
Ünye, Çaybaşı, İkizce ve Akkuş’un projeleri ve talepleri değerlendirildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne bağlı, Ordu ilinde faaliyet gösteren Oda ve Borsaların Yönetim Kurulu Başkanları ve Genel Sekreterleri Ünye Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleşen koordinasyon kurulu toplantısında bir araya geldi. 

Geçtiğimiz ay Fatsa’da, bu ay ise Ünye’de gerçekleşen toplantıda Ünye ve hinterlandındaki Çaybaşı, İkizce ve Akkuş ilçelerinin yatırım, proje, sorun ve çözümleri Ünye’de düzenlenen Koordinasyon toplantısında ele alındı.

Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ile Ünye, Akkuş, Çaybaşı ve İkizce Belediye Başkanları'nın katılığı toplantıda Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, Ünye Ticaret Borsası Meclis Başkanı Erhan Aydın ile çevre ilçelerin Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası Başkan ve Genel Sekreterleri katıldı. 

Bölgenin ekonomik gelişimi, altyapı çalışmaları, yerel yönetimlerin projeleri ve iş dünyasının karşılaştığı sorunlar dile getirildiği toplantıda, Ordu’nun sanayi ve ticaret alanında ilerlemesini hızlandıracak stratejik adımların atılması gerektiği ve sorunların çözümüne yönelik ortak bir çalışma planının oluşturulması kararı alındı. 

Toplantıda Ünye’de OSB’deki eksikliklerin hızla giderilmesi, Ünye eski hava limanında Üniversiteye tahsis edilen alanda yeni fakülte binası için çalışmaların bir an önce başlaması, Ünye’de ticari alanlar oluşturulması, Ünye turizminin daha iyi bir noktaya gelmesi için gerekli çalışmalar ele alındı. 

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Cevizdere Mahallesi’nde kurulan katı atık ayrıştırma tesisinin bölgesel zararları ve buradan kaldırılması başta olmak üzere Ünye’nin ve iş dünyasının yaşadığı sorunlar görüşüldü. 

Toplantıda Ordu Valisi Muammer Erol başkanlığında, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde sırasıyla sorunların çözülmesi, taleplerin yerine getirilmesi için çalışma başlatılacağı ifade edildi. 

Toplantısı ile ilgili gazetemize açıklama yapan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, şunları söyledi:

“Toplantımızda OSB’deki eksikliklerin hızlı bir şekilde giderilmesi, üniversite alanı, Ünye’de ticari alanlara ihtiyatı olduğu,  turizme daha fazla destek sağlanması ve bölgeye daha fazla turist gelmesi için gerekli hamlelerin yapılması ve Cevizdere’de bulunan katı atık ayrıştırma tesisinin bölgesel zararları ve burada çevreye yaydığı koku dile getirildi.  Bu konular üyelerimizle yaptığımız anketlerde de bu konular öne çıkmıştı. Bu konuları toplantıda dile getirdik.  Ordu Valimiz Muammer Erol’un beyin başkanlığında Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in destek ve girişimleri ile sırasıyla bu sorunların çözüme ulaştırılması için çalışma yürütülecek.” 

Ünye Ticaret Borsası Meclis Başkanı Erhan Aydın gazetemize yaptığı açıklamada, “Ünye ile Çaybaşı, İkizce ve Akkuş ilçelerinin ihtiyaçlarını, sorunlarını ve ileri ki döneme yönelik yapılması gereken çalışmalar değerlendirildi. Burada Ünye’nin temel sorunları ve iş dünyasının sorun ve talepleri dile getirildi. Bunların çözülmesi için yapılması gerekenlerle ilgili istişarelerde bulunuldu. Toplantımızın ve istişarelerin ilimize ve ilçemize hayırlı olmasını, güzel çalışmalara dönüşmesini diliyorum.” dedi. 

Ünye Kent Haber

Yücel ARSLANTEKE 


  • Cumartesi 24.9 ° / 15.2 ° Güneşli
  • Pazar 27 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.5 ° / 16.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9109,34%2,37
  • DOLAR

    34,23% 0,28
  • EURO

    37,62% -0,37
  • GRAM ALTIN

    2919,65% 0,14
  • Ç. ALTIN

    4903,03% 0,41

Ordu

05.10.2024

  • İMSAK 04:58
  • GÜNEŞ 06:22
  • ÖĞLE 12:22
  • İKİNDİ 15:35
  • AKŞAM 18:12
  • YATSI 19:30
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593