Ünye İİBF diploması Dünyanın her yerinde geçerli olacak!

Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Gürol Özcüre, 2024-2025 yılında yürütecekleri akreditasyon çalışmasıyla fakülte diplomasının Dünyanın her yerinde geçerli olacağını açıkladı.

GÜNDEM 15.10.2024 09:00:00 629 0
Ünye İİBF diploması Dünyanın her yerinde geçerli olacak!

Dekan Özcüre, fakültenin bu yılki kontenjanının tamamen dolduğunu, 244 yeni kayıtla birlikte toplam 4 lisans programında 1,030 lisans öğrencisi, yüksek lisans ve doktora olmak üzere 1150 öğrenciye ulaştıklarını söyledi. 

Ünye İİBF’nin ulusal ve uluslararası bağımsız kuruluşlar tarafından akredite edilmesi için çalışma yürüttüklerini de belirten Dekan Özcüre, bu çalışma tamamlandığında Ünye İİBF diplomasının Dünyanın her yerinde geçerli olacağının altını çizdi. 

Ünye’de öğrencilerin barınma sorunu yaşamadığını ve Ünye’deki yurtların İkizce ve Fatsa gibi çevre ilçelere de hizmet verdiğini belirten Dekan Prof. Dr. Gürel Özcüre, barınma sorunu yaşanmamasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Özcüre, Öğretim üyesi kadrosunu güçlendirdiklerini, fakülteye yeni bölüm açma çalışması yürüttüklerini de sözlerine ekledi.

2024-2025 Akademik Yılının başlarken, Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin 4 bölümde 244 yeni kontenjanı tamamen dolarak eğitim öğretime başladı. 

-Fakültede 1150 öğrenci -

Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürol Özcüre, Ünye Kent Gazetesi’ne yaptığı özel açıklamada, fakültede 4 bölümde olan tüm kontenjanları doldurarak yeni eğitim öğretim dönemine başladıklarını söyledi. 

Ünye’de fakültede lisans, yüksek lisans ve doktora olmak üzere 1150 öğrencinin olduğunu belirten Gürol Özcüre, “Lisans düzeyinde 1,030 öğrencimiz var, bunların 244’ü yeni kayıtlı. Yeni 2024-2025 eğitim öğretim yılında 4 bölüme toplam 244 kayıt yaptırdı. Tüm kontenjanlarımızın dolmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Yüksek lisans ve doktora düzeyinde ise öğrenci sayımız 120’ye ulaştı. Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde toplam 1150 öğrencimiz bulunuyor. Aramıza katılan 244 öğrencimizin daha nitelikli, kaliteli eğitim almasına dönük, profesörlerimiz, doçentlerimizle, kadromuzla birlikte, akredite edilmiş bölümlerimizle daha nitelikli eğitim verme çalışmalarımız devam ediyor. Her zaman yanımızda olan kuruluşlara, derneklere, resmi kurumlara teşekkür ediyorum.” dedi. 

-“Öğretim üyesi kadromuzu güçlendiriyoruz” -

Prof. Dr. Gürol Özcüre, önümüzdeki dönem için yeni yüksek lisans ve doktora programları düşündüklerini, bunun için de yeni kadrolar oluşturarak öğretim üyesi kadrosunu güçlendirmeyi planladıklarını belirterek, “45 öğretim üyesi ve elemanı ile fakültemiz eğitim ve öğretime devam ediyor. Biz bu gelişmelerle de yetinmeyerek, önümüzde ki dönemde yeni yüksek lisans ve doktora programları açmaya devam edeceğiz. Bunlar için öğretim üyesi ve elemanı temini noktasında Rektörümüze teşekkür ediyorum. Yeni kadrolar vererek öğretim üyesi kadromuzu güçlendiriyor.” diye konuştu. 

-“Fiziki yapımız iyileştirildi” -

Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Gürol Özcüre, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş’ın Ünye’deki eğitimin daha nitelikli ve kaliteli hale gelmesi için fakülte binasının fiziki yapısının onarımının tamamlanmasında büyük destek verdiğini belirterek, “Kendisine teşekkür ediyorum. Bahçe düzenlemesinden dersliklerin ve binanın eksiklerinin giderilmesi noktasında büyük destekler sağladı.” ifadelerini kullandı. 

-“Ünye İİBF diploması tüm Dünyada geçerli olacak” 

Prof. Dr. Gürol Özcüre, fakültenin verdiği diplomanın dünyanın her yerinde geçerli olması için girişimde bulunduklarını ve akreditasyon sürecinin başladığını belirterek, şu açıklamayı yaptı:

“Önümüzdeki dönemde bölümlerimizi akreditasyonunu sağlamaya dönük çalışmaları başlatıyoruz.  Akreditasyon belgesi, üniversitelerin verdiği eğitimi göstermek için ulusal ve uluslararası bağımsız kuruluşlardan aldıkları bir kalite belgesidir. Kalite tabi ki evrensel bir ölçüt ve buna uygunluk anlamına geliyor. Dolayısı ile bizim verdiğimiz diplomanın tüm Dünya genelinde tanınması ve mezunlarımızın Dünyanın her yerinde çalışması anlamına gelecek. Bu çalışmalara önümüzdeki dönemde önem vererek, artık Dünya’da geçerli diplomaları veren bir fakülte olma yolunda ilerleyeceğiz. Dolayısı ile eğitim öğretimi Dünya ile yarışır hale getirmek ve o standartları anlamına geliyor.”

-“Ünye İİBF’ye yeni bölüm kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor”-

Fakültede yeni bölüm açma çalışması da yürütüldüğünü ifade eden Özcüre, şunları söyledi:

“Bölümlerimizin akreditasyonundan sonra yeni bölüm açma çalışması yürütebilmemiz için rektörümüzün desteği ile yeni bölüme de akademik kadrolar, buranın fiziki imkanlarını tamamlamak için Ünye Belediyesi ve ÜNKED başta olmak üzere çalışıyoruz. Ayrıca İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından fakültemize stüdyo, ders çalışma imkanları, televizyon üniteleri, toplantı ünitelerinden oluşan Gençlik Merkezi açıldı.”

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Gürol Özcüre, Ünye’deki yurtların Ünye’nin yanı sıra İkizce ve Fatsa ilçelerine de hizmet verdiğini, dolayısı ile Ünye’de öğrencileri barınma sıkıntısı yaşamadığını sözlerine ekledi. 

Ünye Kent / Yücel ARSLANTEKE 

 

 

 


  • Salı 13.5 ° / 6.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 15.8 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 14.4 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    8875,22%2,55
  • DOLAR

    34,23% 0,05
  • EURO

    37,02% 0,03
  • GRAM ALTIN

    3015,53% 0,79
  • Ç. ALTIN

    5005,45% 0,22

Ordu

22.10.2024

  • İMSAK 05:16
  • GÜNEŞ 06:41
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 15:15
  • AKŞAM 17:45
  • YATSI 19:05
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593