Ünye Küçük Sanayi Sitesi süreci başladı!

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, OSB’nin bitişiğinde 410 dönümlük alana Küçük Sanayi Sitesi kazandırılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sürecin başlatıldığı müjdesini verdi.

GÜNDEM 22.10.2024 18:55:00 447 0
Ünye Küçük Sanayi Sitesi süreci başladı!

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Küçük Sanayi Sitesi esnafıyla bir araya gelerek OSB’nin bitişiğinde 410 dönümlük alana Küçük Sanayi Sitesi kazandırılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sürecin başlatıldığı müjdesini verdi. 

Küçük Sanayi Sitesini OSB’den çok daha fazla önemsediğini vurgulayan Başkan Tavlı, “OSB’ler yetişmiş elemanı çalıştırıyor. Ama Küçük Sanayi Siteleri aynı zamanda OSB’lerin de altlığı olan zanaatkarları, yetişmiş elemanların yetişmesine vesile olan bir yapıyı oluşturduğu için çok önemsiyorum.” dedi.

Başkan Tavlı, bugün heyecanla sürecini paylaştıkları Küçük Sanayi Sitesi’nin kamulaştırma ve inşaat startını vermek ve tamamlandığı sürece evrildiğini görmeyi de istediklerini ifade ederek, “Sürecin heyecanını bizlere yaşatan Kıymetli Bakanımız, Milli Eğitim Komisyonu Başkanımız Mahmut Özer’e teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve AK Parti Ünye ilçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan; Ünye Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Ali Özkan ve sanayi esnafıyla bir araya geldi. 

Başkan Hüseyin Tavlı, AK Parti Odu Milletvekili ve Milli Eğitim Komisyon Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer’in destekleri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ünye OSB’nin bitişiğindeki 410 dönümlük alana Küçük Sanayi Sitesi kazandırılacağı müjdesini verdi. 

-Ali Özkan’dan teşekkür –

 Ünye Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Ali Özkan, uzun yıllardır beklenilen Küçük Sanayi Sitesi sorununun çözülecek olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek “Yıllardır bununla ilgili yerelde, genelde mücadele ediyorduk. Ama geçtiğimiz hafta Belediye Başkanımız ve İlçe Başkanımız Ankara ziyaretinden müjdeli bir haberle döndüler. Kendilerine müjdelerinden dolayı teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi. 

Programda konuşan AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan, Ünye Akkuş Niksar Yolu başta olmak üzere OSB, Kültür Merkezi, Serbest Bölge ile diğer yatırımların devam ettiğini, Ünye’nin temel meselelerinin çözüme kavuştuğunu vurgulayıp, Ünye Küçük Sanayi Sitesi meselesinin çözüme kavuştuğunu söyledi. 

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı konuşmasında şunları kaydetti;

“Geçtiğimiz hafta İlçe Başkanımızla birlikte bir Ankara ziyaretimiz oldu. Ankara ziyaretimizde Milli Eğitim Komisyon Başkanımız, Bakanımız Mahmut Özer beyi ziyaretimizde Ünye OSB’nin, Kültür Merkezi, Ünye Akkuş Niksar Yolu gibi kangren olmuş meselelerinin çözümü noktasında işi belirli bir noktaya getirdiğimiz ve bundan sonra ki en büyük hamleyi nerede yapmamız gerektiği ile ilgili istişare ettik. Sayın Bakanımız Mahmut Özer beye Ünye’de en önemli meselelerden birinin de Ünye Küçük Sanayi Sitesi olduğunu ifade ettim. Kendisi ile istişaremizde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum beyi ziyaret edeceğini ve bununla ilgili süreci başlatmakla ilgili taleplerini ileteceklerini bize söylediler.  Mahmut Özer Bakanımız arayıp, Çevre ve Şehircilik Bakanımızla görüşmeyi yaptık. Ünye’deki Küçük Sanayi Sitesinin yapılması ile ilgili irademizi ortaya koyduk. Süreci en kısa sürede başlatmak üzere ilgili Genel Müdürlüklerle bizleri diyaloğa geçirerek buradaki süreci başlatacaklarını ifade ettiler.

-“Küçük Sanayi Sitesini OSB’den çok daha fazla önemsiyorum” -

Ben Küçük Sanayi Sitesini OSB’den çok daha fazla önemsiyorum. Çünkü Küçük Sanayi Sitesi şehrin tamamının eksiklerini tamamlayan, karşılayan, bakım ve onarımını yapan bir alan olmakla beraber, aynı zamanda burada şehrin ihtiyacı olan zanaatkarın da yetişmesine bir eğitim kurumu gibi hizmet vermekte. OSB’ler yetişmiş elemanı çalıştırıyor. Ama Küçük Sanayi Siteleri aynı zamanda OSB’lerin de altlığı olan zanaatkarları, yetişmiş elemanların yetişmesine vesile olan bir yapıyı oluşturduğu için ben burayı çok önemsiyorum. Böyle önemsediğimiz bir alanın ihtiyacı olan yapılarının da kazandırılarak, şehrimize ve sanayi esnafımıza yakışır bir şekilde hizmet verecek olan bu alanları birlikte yaşarız. 

Bugün heyecanla sürecini paylaştığımız Küçük Sanayi Sitesi’nin kamulaştırma ve inşaat startını vermek ve tamamlandığı sürece evrildiğini görmek hepimize nasip olur. Bu kadar heyecanla beklediğimiz bir sürecin heyecanını bizlere yaşatan Kıymetli Bakanımız, Milli Eğitim Komisyonu Başkanımız Mahmut Özer’e teşekkür ediyorum.”

Ünye Kent / Yücel ARSLANTEKE


  • Çarşamba 15.8 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 14.4 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 16.8 ° / 8.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    8875,22%2,55
  • DOLAR

    34,23% 0,05
  • EURO

    37,02% 0,03
  • GRAM ALTIN

    3015,53% 0,79
  • Ç. ALTIN

    5005,45% 0,22

Ordu

23.10.2024

  • İMSAK 05:17
  • GÜNEŞ 06:42
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 15:14
  • AKŞAM 17:44
  • YATSI 19:03
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593