Ünye MYO’da mezuniyet gururu ve coşkusu…

Ünye Meslek Yüksek Okulu ile İkizce ve Akkuş Meslek Yüksek Okulları’nda önlisans öğrenimi tamamlayıp mezun olma hakkı elde eden öğrenciler için Ünye MYO’da düzenlenen mezuniyet töreninde, sevinç ve coşku vardı.

Eğitim 5.07.2024 16:04:00 587 0
Ünye MYO’da mezuniyet gururu ve coşkusu…

Ünye MYO'dan 288, İkizce MYO'dan 104 ve Akkuş MYO'dan 34 öğrenci okullarından mezun olarak yeni hayatlarına merhaba dedi.

Ünye MYO’nun 17 yıllık geçmişe sahip bir eğitim kurumu olduğunu ifade eden MYO Müdürü Prof. Dr. Hakan Yazarkan; ilk kez 2007 yılında öğrenci alan MYO’dan toplam 2 bin 43 öğrencinin mezun olduğunu açıkladı.

2013 yılından bu yana öğrenci alan İkizce MYO’nun 725, Akkuş MYO’nun ise toplam 281 mezun mezun verdiği ifade edildi.

 

Ünye Meslek Yüksek Okulu ile İkizce ve Akkuş Meslek Yüksek Okulları’nda önlisans öğrenimi tamamlayıp mezun olma hakkı elde eden öğrenciler için Ünye MYO’da mezuniyet töreni düzenlendi.

Mezuniyet töreni öncesi,  2021 yılında vefat eden ODÜ Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Ünye Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Hasan Yıldız’ın adının verildiği Ünye MYO Hasan Yıldız Kapalıspor Salonu’nun açılışı yapıldı.

Daha sonra Ünye MYO Hasan Yıldız Kapalı Spor Salonu’nda Ünye MYO, İkizce MYO ile Akkuş MYO 2023-2024 yılında mezun olan öğrenciler için düzenlenen mezuniyet törenine geçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, ODÜ Ünye MYO, İkizce MYO ile Akkuş MYO birincileri konuşma yaptı. 

-MYO bu yıl 288 mezun veriyor -

Ünye Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Hakan Yazarkan, Ünye MYO’nun 2007 yılında Bilgisayar Programcılığı ve Muhasebe Vergi Uygulamaları Programları eğitim öğretime başladığını hatırlatarak, “Şuanda bu programlara ek olarak İnsan Kaynakları Yönetimi, Elektrik Teknolojisi, Lojistik, Mimari Restorasyon Programları ile öğrenci almaya devam ediyor. Kuruluşundan bu yana Ünye MYO’dan 2 bin 43 öğrenci mezun oldu. Bugün ise 288 öğrenci mezun olmaya hak kazandı.” dedi.

-İkizce MYO’dan 104, Akkuş MYO’dan 34 öğrenci mezun -

İkizce ve Akkuş Meslek Yüksek Okulları 2013 yılında öğrenci alarak eğitim öğretme başladığını belirten Yazarkan, “Bu zamana kadar toplam 725 mezun öğrencisi bulunan İkizce MYO’nun Yaşlı Bakımı, Engelli Bakımı ile Bankacılık ve Sigortacılık Programlarından bugün 104 öğrenci mezun olma hakkı kazandı. Akkuş Meslek Yüksek Okulu’ndan bugüne kadar 281 öğrenci mezun olurken, bugün Bilgi Yönetimi, Avcılık ve Yaban Hayatı Programlarından 34 öğrenci mezun oluyor. Mezun öğrencilerimizin hepsini tebrik ediyor ve bundan sonra ki hayatlarında başarılar diliyorum.” dedi.

-“Bir şey olmak için değil bir şey yapmak için hayatı tutun”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, katıldığı mezuniyet programında yaptığı konuşmada, gençlerin mezun olmasında velilerinin ve öğretim üyesi hocalarının büyük katkısı olduğunu ifade etti.

Öğrencileri tebrik eden ve tavsiyede bulunan Tavlı, “Hayata bir şey olmak için başlamayın. Bir şey yapmak için hayatın bir yerinden tutun. O sizi bir şey olmak yönünde sürükleyecektir ve başarıya doğru da taşıyacaktır.” dedi. 

-“ Zor şartlar kaliteli ve güçlü insanlar doğurur” -

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, ortaokul ve lise gençlik yıllarının geçtiği şehirde mezun olan öğrencilere hitap etmenin sevinci, onuru ve gururunu yaşadığını ifade etti.

Son dönem üniversite gençliğinin dünyada yaşanan zor şartlar altında eğitim öğretim gördüklerini, zor şartların kaliteli ve güçlü insanları yetiştireceğini vurgulayan Rektör Baş, şunları söyledi:

“Genç mezun arkadaşlarım; uzun ve yorucu bir eğitim öğretim hayatından sonra artık mezun oluyorsunuz. Sizlerle yoğun tempo içerisinde Dünya’daki şartlar, deprem ve birçok krizi birlikte yaşadık. Bu zorluklar altında görevinizi iyi yaptınız ve mezun oluyorsunuz. Sizleri gayret ve çabalarınızdan dolayı kutluyorum.  Biliyorsunuz ki zor şartlar kaliteli ve güçlü insanlar doğurur. Siz bu kalite ve güçlü insanlar içindesiniz.”

Rektör Baş, her zaman çocuklarına destek veren ailelerine ve gençlerin yetişip mezun olmasında büyük emeği olan öğretim görevlilerine teşekkür etti.

-“Bizler sizlere güveniyoruz, sizler bizlerin gurur kaynağısınız”

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, mezun gençlere de güvendiklerini ve onlarla gurur duyduklarını da vurgulayarak, şunları söyledi:

“Sevgili gençler; artık mezunsunuz. Bundan sonra ki atılacağınız hayat yolculuğunda sizleri zorlu şartlar bekliyor. Ama siz bu zorlu şartların üstesinden gelecek bilgi, birikim, donanım ve etik değerlere sahipsiniz. Bizler sizlere güveniyoruz. Hayat yolculuğunda zorluk yaşamayacağınıza da inanıyoruz. Sizlerin güçlü kişiliği, güçlü karakteri sayesinde bu seviyeleri çok hızlı geçeceğinizi biliyoruz.  Sizler bizlerin gurur kaynağısınız.  Sizlere hayat yolculuğunuzda başarılar diliyorum. Yolunuz, bahtınız, gönlünüz açık olsun.”

Konuşmaların ardından Ünye, İkizce ve Akkuş Meslek Yüksek Okullarında ilk üçe giren mezun öğrencilere ödülleri verilirken, mezuniyet kütüklerine okul birincileri tarafından plaket çakıldı. Ardından tüm mezun öğrencilere anı belgeleri verildi.

Coşku ve heyecanın yoğun olduğu tören, öğrencilerin keplerini toplu halde havaya fırlatmaları ile son buldu.

Mezuniyet töreni Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, İkizce Belediye Başkanı Osman Kaygı, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Ünye İİBF Dekanı Prof. Dr. Gürol Özcüre, MYO Müdürleri, akademisyenler, kurum amirleri, siyasi parti Ünye İlçe Başkan ve temsilcileri, STK başkan ve temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşti. 

Ünye Kent Haber

 

 


  • Salı 28.2 ° / 19.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 27.7 ° / 19.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    10864,08%0,11
  • DOLAR

    32,70% 0,13
  • EURO

    35,44% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2475,66% -1,41
  • Ç. ALTIN

    4012,41% -0,08

Ordu

09.07.2024

  • İMSAK 03:02
  • GÜNEŞ 04:58
  • ÖĞLE 12:39
  • İKİNDİ 16:38
  • AKŞAM 20:10
  • YATSI 21:57
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593