Tarih: 25.11.2024 15:47

Ünye Öğretmen Gelişim Programı tamamlandı

Facebook Twitter Linked-in

Ensar Vakfı Ünye Şubesi ile Ensar Vakfı Değerler Eğitimi Merkezi tarafından Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda 23-24 Kasım 2024 tarihlerinde “Öğretmen Gelişim Programı” düzenlendi. 

İki günlük eğitimde öğretmenlik sanatı, sık sorulan sorulara yerli yerinde yanıtlar, postmodern iklimde değerler eğitimi, inanç konuları, ibadet konuları ve gençlik dili ve öğrencilerle iletişim konuları olmak üzere 6 konu ele alındı.

Programda açılış konuşması yapan Ensar Vakfı Ünye Şube Başkanı Ahmet Bilgü, programa katılanlara teşekkür ederek, “Faydalı ve hayırlı bir program olmasını diliyorum” dedi. 

-“Ensar Vakfı Değerler Eğitimi Merkezi öğretmenlerle ilgili birçok çalışma yapmaya devam ediyor”-

Ensar Vakfı Değerler Eğitimi Merkezi Genel Koordinatörü Hulusi Yiğit; öğretmenlerle ilgili birçok çalışma yaptıklarını söyleyerek, “Bu konuda kimler bizleri davet ederse o davete gücümüz ve zamanımız yettiğince icabet etmeye çalışıyoruz.” dedi.

Yiğit, Ensar Vakfı Değerler Eğitimi Merkezi’nde yaptıkları öğretmen çalışmalarını anlatarak, şunları söyledi:

“Ensar Vakfı’nın bir Değerler Eğitimi Merkezi adıyla eğitim, araştırma ve yayın yapan bir merkezi var. Bu merkez 2003 yılında kuruldu. Vakfın şu düşüncesinden hareketle kuruldu. Vakıflar her işi yapmamalı. Bir işte ihtisaslaşmalı, uzmanlaşmalı, derinleşmeli ve o işe odaklanmalı düşüncesinden hareketle 2003 yılında özellikle Türkiye’de ve Dünya’da değerler eğitimi konusunda, din eğitimi alanında ve eğitim alanında sosyal bilimler alanında derinlemesine çalışmalar yapmak üzere bir akademik merkez olarak teşekkül ettirildi.”

-Müdür Tokgöz: “En büyük yatırım eğitime yapılan yatırımdır”-

Ünye Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, en büyük yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu vurgulayarak, “Öğretmenimizin yeri çok çok farklı. Özellikle gelişen toplumlarda öğretmenlerimizin de mutlaka bu gelişime ayak uydurması gerekiyor. Sürekli kendini geliştirmesi ve yenilemesi gerekiyor. Bu tarz eğitimler özellikle bu gelişime kaynaklık ediyor. Biliyorsunuz Türkiye Yüzyılı Maarif Eğitim Modelimizde de değerler eğitiminin ayrı bir başlığı var. Gençlerimizde akademik başarının yanında sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanında milli ve manevi değerlerin geliştirilmesi, gençlerin donatılması ayrı bir başlık ve öne çıkan en önemli başlıklardan. Eminim ki öğretmenlerimizin katılacağı bu eğitimler neticesinde gençlerimizle bu noktada daha fazla çalışmalara yapacağız. Bu eğitimler öğretmenlerimizin önünde birer ışık olacak ve önümüzü aydınlatacak.” dedi.

-“Öğretmenlerimizin kendini geliştirmesi, yetişecek olan neslimizin de geleceğe çok daha iyi hazırlanması önemli”-

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, günün şartlarına uyum sağlamak, teknolojisinin öne çıktığı bu dönemde öğretmenlerimizin kendini geliştirmesi, kendini geliştirmesi ile beraber yetişecek olan neslimizin de geleceğe çok daha iyi hazırlanmasının önemli olduğunu söyledi. 

Başkan Tavlı, şu açıklamayı yaptı:

“Bu çalışmalar hem toplumumuzun, hem ülkemizin hem de geleceğimizin gelişmesi ve daha güçlü temeller üzerinde sağlam bir şekilde durmasını sağlamaktır. Bu memlekette bu evlatlarımıza dertlendiğiniz için teşekkür ediyorum. Bugün öyle olmasa sizlerde burada olmazdınız. Hakikaten bir emek var. Bu programda size çok faydalı olacak örneklemeler yapacaklarını düşünüyorum. Onun için bugünkü yapılacak yarında devam edecek olan seminer ve çalışmaların sizlerin geleceğimize katkı sunmanız açısından yani gençlerimizin yetişmesine katkı sunmanız açısından hayırlara vesile olsun diyorum.”

Programın ilk oturumu Eğitimci Mustafa Yılmaz’ın “Öğretmenlik Sanatı” semineriyle başladı. Mustafa Yılmaz; öğretmenlik mesleğinin bir sanatkârın sanatını icra etme hassasiyetinde bir sorumluluk olduğunu örneklerle açıkladı. 

Programın ikinci oturumu eğitimci Veli Karataş’ın “3S3Y” sunumuyla devam etti. Sıkça Sorulan Sorulara Yerli Yerinde Yanıtlar başlığında Karataş; din, inanç ve düşünce alanında gençlerin soru ve sorgulamalarına hangi yöntem ve ilkelerle yaklaşılması gerektiğinin inceliklerine değindi. 

Programın üçüncü oturumunda Prof. Dr. Hasan Meydan; “Postmodern İklimde Değerler Eğitimi” başlığında postmodern dönemde bilginin, düşüncenin ve sosyal hayatı nasıl dönüştürdüğü ve çağdaş meydan okumaların değerler alanına yansımalarını açıkladı. Yetişkinler olarak gençlere yönelen tehditlere karşı doğru yöntemlerin neler olduğu ifade edildi. 

Programın ikinci gününde eğitimci Muhammet Yılmaz, “İnanç Konularını Nasıl Öğretelim?” başlığında inanç öğretiminin başlangıç noktasının dinî duygu gelişim dönemlerinin özelliklerini iyi bilmek ve bu özellikleri dikkate alan bir içerik oluşturmak olduğunu dile getirdi.

İkinci günün ikinci oturumunda Mustafa Yılmaz “İbadet Konularını Nasıl Öğretelim?” başlıklı seminerinde; Kul-Allah ilişkisinin çocukta ve gençte doğru bir temele yerleştirildikten sonra ibadet öğretiminin kolaylaşacağını dile getirdi. 

Öğretmen Gelişim Programının son oturumu Muhammet Yılmaz’ın “Gençlik Dili ve Öğrencilerle İletişim” semineriyle devam etti. Yılmaz bu oturumda; gençleri anlamak ve onlarla etkili iletişim kurmanın etkili öğretmen olmak için gerekli olduğunu belirtti. Öğrencilerle nelere dikkat ederek iletişim kurulması gerektiğini örneklerle açıkladı.

İki gün süren Ünye Öğretmen Gelişim Programı Ensar Vakfı Ünye Şube Başkanı Ahmet Bilgü’nün teşekkür konuşması ve katılımcılara katılım belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

Ünye Kent / Ömer Güney 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —