“Ünye OSB bitecek, bitireceğiz”

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, “Sorunları aşarak yolumuza devam edeceğiz. Başlanmış iş ne zaman yarım kalmış ki; bu işte bitecek, bitireceğiz.” diyerek Ünye OSB’de yaşanan sorunların aşılacağını söyledi.

GÜNDEM 10.10.2024 09:46:00 1106 0
“Ünye OSB bitecek, bitireceğiz”

İrfan Akar, Ordu Valisi Muammer Erol Başkanlığı’nda gerçekleştirdikleri Ünye OSB Değerlendirme Toplantısında 6 kişilik bir OSB Komisyonu kurma kararı alındığını, bu komisyonun hazırlayacağı rapora göre yol haritasının belirleneceğini açıkladı. 

Akar, toplantıda ayrıca OSB ile ilgili müteşebbislerin lokal ve özel sorunlarını dile getirdiğini, Bakanlıktan Ünye OSB altyapısı için ayrılan kredinin çok düşük olması ve bu ödeneğin yetmemesi nedeniyle sorunlar yaşandığına dikkat çekildiği, müteahhit firmayla ilgili sorunların da görüşüldüğünü belirtti. 

Ünye Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Değerlendirme Toplantısı Ordu Valisi Muammer Erol başkanlığında Ünye Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşti. 

Toplantıya Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) Başkanı İrfan Akar, Ünye Ticaret Borsası (ÜTB) Başkanı Mustafa Uslu, Ünye OSB yönetimi ile müteşebbisler katıldı. 

Basına kapalı devam eden toplantıda Ünye OSB’de bugüne kadar yapılan çalışmalar, gelinen süreç, sorun ve çözümler, talepler ve yatırımlar istişare edilirken, komisyon kurulması kararı alındı. 

-Komisyon, rapor hazırlayacak, rapora göre yol haritası belirlenecek - 

Komisyon, altyapı sorunu ve Bakanlık kredisinin düşük kalmasından dolayı altyapı projesine kredili mi kredisiz mi devam edecekleri ve diğer sorunları değerlendirip, rapor hazırlayacak. 

Komisyonun hazırladığı rapor düzenlenecek ikinci toplantıda değerlendirilerek OSB’deki bundan sonra ki yol haritası belirlenecek. 

-“Bakanlıktan ayrılan kredi çok düşük kaldı, ödenek yetmiyor!” -

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, Ünye Kent Gazetesi’ne OSB Değerlendirme Toplantısında görüşülen konuları değerlendirdi. 

Bakanlıktan Ünye OSB için ayrılan kredinin çok düşük olduğunu ve bu ödeneğin yetmediği için sorunlar yaşandığını belirten İrfan Akar, şu açıklamayı yaptı:

“Ordu Valimiz Muammer Erol Başkanlığı’nda Ünye OSB için kritik ve güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Vali bey şehrimize atandıktan sonra müteşebbislerle hiçbir araya gelmemişti. Bu vesile ile bir araya gelip tanışma ve sıkıntıları dile getirme noktasında verimli bir toplantı oldu.

OSB’de müteahhit firma ile ilgili sorun konuşuldu. Altyapı, Bakanlık kredisi ile yapılıyor. Orada Bakanlıktan bize ayrılan kredi çok düşük kaldı, o yüzden ödenek bize yetmiyor. Bunu aşabilir miyiz, aşamaz mıyız, aşamazsak biz bunu kendi bütçemizle yapabilir miyiz? Bunu değerlendirdik. Vali bey bu noktada müteşebbislerin fikirlerini aldı. Bu konuyla ilgili tam sonuç elde edemedik. 

-6 Kişilik Komisyon kuruldu -

6 kişilik bir Komisyon kuruldu. Bu komisyon bunu değerlendirip, ikinci toplantıda komisyonun raporu ve görüşleri doğrultusunda karar verip, yolumuza devam edeceğiz. 

Altyapı ile ilgili projelerin hatalarından ve gecikmeden, şu andaki çalışılmama durumundan, ayrıca Bakanlık kredisinin düşük kalmasından ve kredinin gecikmesinden dolayı kredili mi kredisiz mi devam edeceğiz, orada bir yol çizmemiz gerekiyor. Bunu da müteşebbislerin görüşleri alınarak karar verelim dedik. Çünkü tamamen onları ilgilendiren bir konu. Herkes fikrini söyledi. Bazı yanlış anlaşılmalar da vardı, onları düzelttik. Şuan bu komisyon çalışacak ve ikinci toplantıda verdiği rapor doğrultusunda yolumuza devam edeceğiz. 

-“Başlanmış iş ne zaman yarım kalmış ki; bu işte bitecek, bitireceğiz”  -

OSB ile ilgili müteşebbislerimiz lokal ve özel sorunlarını dile getirdi. Ama ağırlıklı olarak kredili çalışalım mı, çalışmayalım mı, idi. Vali bey bunu komisyonun çalışmasının daha sağlıklı ilerleyeceğine karar verdi. Bu doğrultuda çalışmamıza devam edeceğiz. Ama sorunları aşarak yolumuza devam edeceğiz. Başlanmış iş ne zaman yarım kalmış ki; bu işte bitecek, bitireceğiz.” 

Ünye Kent 

Yücel ARSLANTEKE 


  • Salı 13.5 ° / 6.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 15.8 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 14.4 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    8875,22%2,55
  • DOLAR

    34,23% 0,05
  • EURO

    37,02% 0,03
  • GRAM ALTIN

    3015,53% 0,79
  • Ç. ALTIN

    5005,45% 0,22

Ordu

22.10.2024

  • İMSAK 05:16
  • GÜNEŞ 06:41
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 15:15
  • AKŞAM 17:45
  • YATSI 19:05
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593