Tarih: 27.07.2024 15:02

Ünye yeni kliniğine kavuştu

Facebook Twitter Linked-in

Ünye Devlet Sahil yolu üzeri Ramada Otel karşısında Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Erkan Bakır Özel Kliniği açıldı. 

Opr. Dr. Erkan Bakır, açılışa katılan davetlilere teşekkür ederek, "Herkesin ayağına sağlık. Şöyle bir baktığımda her zaman yanımda olan insanlarsınız. Sağ olun, var olun Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmadınız.” dedi. 

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Opr. Dr. Erkan Bakır'ın özel muayenesinin açılışını yaptıklarını söyledi. 

 Başkan Tavlı,  yaşamın içinde doğumun önemli bir olgu olduğunu, son yıllarda düşen doğum oranına yönelik çalışmaların artması gerektiğini söyledi. 

Ünye’nin sağlıkta bu alanda önemli bir eksiğinin bu klinikle giderilmiş olacağını belirten Belediye Başkanı Tavlı, şunları söyledi:

 “Kadın doğum uzmanlığı konusunda ülkenin nüfusunun yenilenebilir olması için yıllık doğum oranının 2.1 olması gerekirken; 2021 yılından 2.38'di doğum oranı. Bugün baktığımızda 1.51 seviyelerinde, yani nüfusun yenilenme oranının altına doğru gidiyoruz. Cumhurbaşkanımızda da bu defaatle vurguluyor. Bir ülkenin varlığını idame ettirebilmesi, devamlılığını sürdürebilmesi, doğum ve yenilenme oranının üzerinde olması lazım. Onun için de böyle kıymetli bir birimi Ünye’ye kazandırdığı için teşekkür ediyoruz. Ve buradan da diliyoruz ki; ülkemizin nüfusunun yenilenebilir oranının üzerinde bir doğum oranıyla ülkemiz payidar olsun, var olsun, devamlı olsun."

Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğinde yapılan işlemler, sağlık alanında ihtiyaç duyulan bir çok hizmeti sunuyor. İdrar kaçırma tedavisi, cilt çatlak tedavisi, 4 boyutlu renkli ultrasyon, gebelik, ayrıntılı ultrason, 4 boyutlu fotoğraf, tüm kadın hastalıkları teşhis ve tedavileri, NTS, gebelikten korunma, RİA, kanser tarama, testler, biyopsi hizmetlerinin hepsi bu klinikte sunuluyor. 

Açılış programına Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin,  ÜTSO Başkanı İrfan Akar, Ünye Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Harun Güdek, Ünye Terziler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmet Çat, Canik Ünye Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Öztürk,  basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —