Ünye ilçesinde, kamu hizmeti cezası bulunan yükümlüler, ilçe merkezindeki camileri ramazan ayına ve teravih namazlarına hazırlıyor.
Ünye İlçe Müftülüğü ile Ünye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, kamu yararına çalışma cezası bulunan kişilere yönelik ramazan ayına özel bir uygulama hayata geçirildi.
Protokol çerçevesinde, kamu hizmeti cezasını toplum yararına çalışarak yerine getiren 15 yükümlü, vatandaşların huzur içinde ibadet edebilmesi için ilçe merkezindeki ibadethanelerde görevlendirildi. Yükümlüler, ilçe merkezinde belirlenen 8 caminin iç ve dış temizliğini titizlikle gerçekleştirerek ibadethaneleri ramazan ayının manevi atmosferine uygun hale getiriyor.
Sadece ramazan öncesi hazırlıkla sınırlı kalmayan proje kapsamında görevlendirilen 15 kişilik ekip, ramazan ayı boyunca her gün camilerdeki temizlik rutinlerini sürdürecek. Yürütülen bu periyodik çalışmalarla, camilerin her akşam kılınan teravih namazları öncesinde temiz ve hijyenik tutulması sağlanacak.
Ünye Kent / Yücel Arslanteke
16653,27%-0,26
43,88% 0,04
51,88% 0,12
7292,92% 0,38
11828,83% -0,14
Ordu
26.02.2026