Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav heyecanı yaşandı. 15 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen sınava ilçede toplam 1567 öğrenci katıldı. Sınavın sağlıklı ve güvenli bir ortamda yapılabilmesi için 155 öğretmen gözetmen olarak görev aldı.
Dört okulda eş zamanlı uygulama
LGS kapsamındaki merkezi sınav, Ünye’de belirlenen dört farklı okulda eş zamanlı olarak saat 09.30’da başladı. Öğrenciler sınav salonlarına sabah erken saatlerden itibaren velileriyle birlikte geldi. Sınav merkezlerinde yoğunluk yaşanmaması için ekipler gerekli tüm önlemleri aldı.
“Huzurlu ve güvenli bir sınav ortamı oluşturuldu”
Ünye İlçe Millî Eğitim Müdürü Murtaza Alan, sınav öncesinde yaptığı açıklamada, sınava girecek tüm öğrencilere başarılar dileyerek, sınav sürecinin sorunsuz geçmesi için gerekli tüm hazırlıkların yapıldığını ifade etti.
Alan, “Sınavın huzur ve güven içerisinde yürütülmesi için tüm ekiplerimiz görev başında olacak. Öğrencilerimizin emeklerinin karşılığını almasını diliyorum.” dedi.
Veliler heyecanla bekledi
Okul bahçelerinde ve çevresinde bekleyen veliler de en az çocukları kadar heyecanlıydı. Bazı veliler dualarla çocuklarını uğurlarken, bazıları ise okul kapısında endişeyle sınavın tamamlanmasını bekledi.
Sınav süreci sorunsuz tamamlandı
Yaklaşık üç saat süren sınav, Ünye genelinde sorunsuz bir şekilde tamamlandı.
Görevli öğretmenler, sınav boyunca salonların düzenini sağlarken, öğrenciler de sınav sonunda rahat bir nefes aldı.
Sonuçlar temmuzda açıklanacak
Millî Eğitim Bakanlığı, LGS merkezi sınav sonuçlarının 28 Haziran 2025 tarihinde açıklanacağını duyurdu. Öğrenciler bu tarihten sonra tercih sürecine geçecek.
Ünye Kent / Ömer Güney
9400,95%-0,19
39,78% 0,06
46,77% 0,81
4273,03% 0,31
6846,75% 0,59
Ordu
27.06.2025