Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Yeşil Vatan: Benim Okulum Geleceğe Çare” projesi kapsamında, öğrencilerin çevre bilinci kazanması ve ormanların korunmasına yönelik farkındalıklarının artırılması amacıyla Ünye’de etkinlik düzenlendi.
Giresun Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, Ünye Orman İşletme Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen etkinlikte, Şehit Fatih Efiloğlu İlkokulu öğrencileri “Akıllı Tavşan Momo” karakteriyle bir araya geldi. Müzikal tiyatro formatında sahnelenen gösteri, öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi.
Etkinlikte çocuklara; doğa ve orman sevgisi, çevreyi korumanın önemi ve orman yangınlarına karşı alınması gereken tedbirler eğlenceli anlatımlarla aktarıldı. Şarkılar ve interaktif sahnelerle zenginleştirilen gösteri sayesinde öğrenciler hem keyifli anlar yaşadı hem de çevre konusunda bilinçlendi.
Yetkililer, proje ile çocukların küçük yaşlardan itibaren doğaya duyarlı, çevre bilinci yüksek bireyler olarak yetişmelerinin hedeflendiğini belirterek, benzer etkinliklerin farklı okullarda da sürdürüleceğini ifade etti.
Ünye Kent / Burak Kaymak
14155,46%0,76
42,69% 0,23
50,15% 0,06
5897,70% 0,71
9533,17% 2,62
Ordu
13.12.2025