Ünye’de Rahvan heyecanı

Ünye Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Atlı Spor Federasyonu işbirliğiyle organize edilen Binicilik Federasyon Yarışlarında 7 kategoride yarışan atlar izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı.

Aktüel 24.06.2024 14:17:00 485 0
Ünye’de Rahvan heyecanı

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Temmuz ayında gerçekleştirilecek festivalde at gösterilerinin de yer alacağının müjdesini verdi.

Ünye Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Atlı Spor Federasyonu işbirliği ile organize edilen Binicilik Federasyon Yarışları Ünye Belediyesi Binicilik ve Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Türkiye’nin birçok ilinden yarışlara katılım olurken, vatandaşlar da güneşli bir pazar gününü at yarışlarını izleyerek değerlendirdi. 

Katılımın yoğun olması nedeniyle, ilk olarak grup elemeleri yapıldı. Toplamda 7 kategoride gerçekleştirilen yarışlar oldukça heyecanlı geçti. Yarışların tamamlanmasının ardından dereceye girenlere kupaları protokol tarafından takdim edildi.

Başkan Tavlı “Ata sporumuza her zaman sahip çıktık”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, yarışlarda yaptığı konuşmaya İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Filistin’de yaptığı zulmü ve soykırımı kınayarak başladı. 

Başkan Tavlı, belediye olarak Ünye’de tarihi ve kültürel değerlere her zaman sahip çıktıklarını, Ünyelilerin de bu organizasyonlara katılarak destek vermesinden mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Biz de ata sporumuza her zaman sahip çıktık ve çıkmaya devam edeceğiz.” dedi. 

Ünye’de geleneksel hale gelen Rahvan At Yarışlarının yanı sıra geçen yıl ilk kez yapılan at gösterilerinin bu yıl da devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçen yıl burada atların gösterisini keyifle izledik. Rahvan at yarışlarının dışında yine Ünye’de temmuz ayı içerisinde gerçekleştireceğimiz festivalimizde at gösterileri de yer alacak. Bu organizasyonu da yine federasyonumuzla birlikte ortak yapacağız. Bugün burada keyifli yarış izledik. Yarışlara Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelerek katılım sağlayan çok kıymetli at sahiplerine ve jokeylere teşekkür ediyorum.”

Kaymakam Kula, “Ünye’de kültürümüz yaşatılmaya devam ediyor”

Ünye Kaymakam Vekili Avni Kula ise, “Bu kültürün yaşatılması gelecek nesillere aktarılması için verilen gayretlerden dolayı Sayın Ünye Belediye Başkanımıza, sayın Federasyon Başkanımıza ve yetkililerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca çevre illerden ve Türkiye’nin birçok ilinden buralara kadar yarışmak için gelen at sahibine ve jokeylerimize de teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Genel Başkan Bekiroğlu, “Türkiye’nin en iyi akrobatları Ünye’ye gelecek”

Ünye’de ikinci kez bulunduklarını belirten Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu Genel Başkanı Zübeyir Bekiroğlu,  “Biz sadece Ünye ilçemizde Rahvan Yarışlar yapmıyoruz. Festival dönemi geldiğinde de Türkiye’nin en iyi akrobatlarını geçen yıl buraya getirdiğimiz gibi sizlerle burada buluşturacağız.” dedi. 

Yarışları Ünye Kaymakam Vekili Avni Kula, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu Genel Başkanı Zübeyir Bekiroğlu’nun yanı sıra belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş izledi.

Yarışlarda Şu İsimler Dereceye Girdi;

BAŞ; Berker Gün 1. Mustafa Duman 2. ve Aygül Teke 3. 

BAŞALTI ; Şerafettin Boz 1., Hüseyin Harmancı 2., Erdal Haykır 3. 

BÜYÜK ORTA; Berkay Gün 1., Mehmet Aziz Özbek 2., Muzaffer Ayna 3.

KÜÇÜK ORTA; Ahal Teke 1., Adnan Durak 2., Cafer Tokaç 3.

DESTE; M. Özcan Çelik 1., Murat Akbay 2., Turgut Atabay 3.

DÖRTLÜ TAY; Şehmuz Yaprak 1., Zekeriya Dikbıyık 2., Atilla Özgen 3.

ÜÇLÜ TAY; Alem Bolat 1., Tayfun Karataş 2., Mehmet Arslan 3.

Ünye Kent Haber


  • Cuma 24.9 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 25.9 ° / 14.9 ° Güneşli
  • Pazar 25.8 ° / 17.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    10680,9%1,85
  • DOLAR

    32,96% 0,46
  • EURO

    35,23% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2460,39% 0,12
  • Ç. ALTIN

    3954,72% 0,00

Ordu

28.06.2024

  • İMSAK 02:52
  • GÜNEŞ 04:52
  • ÖĞLE 12:37
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 20:12
  • YATSI 22:02
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593