Ünye’de tüm projeler devam ediyor!

Ünye’de devam eden projelerin takibi için Ankara’da bir dizi temaslarda bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, tasarruf tedbirlerinin uygulandığı bu süreçte Ünye’de tüm projelerin hız kesmeden devam ettiğini vurguladı.

GÜNDEM 21.10.2024 09:00:00 304 0
Ünye’de tüm projeler devam ediyor!

“Tasarruf tedbirlerinin olduğu bir dönemde, biz hiç hız kesmeden bütün projelerimizi aynı gayret ve azimle devam ettiriyoruz. Bunların sıkıntı ve akamete uğramaması, herhangi bir kaynak problemi yaşamaması çok önemli.” diyen Başkan Tavlı, bunu da eski Bakan, Milletvekili Mahmut Özer ve Milletvekillerinin destekleriyle başarılı şekilde yürüttüklerini ifade etti.

Başkan Tavlı, “Bakanımız, Milli Eğitim Komisyon Başkanımız ve Ordu Milletvekilimiz Mahmut Özer’e teşekkür ediyorum. Ankara’ya gittiğimizde hangi sorunumuz olsa ilgili Genel Müdürlüğü ve Bakanlığı arayıp çözüm noktasında hep bizim önümüzü ve yolumuzu açan bir büyüğümüz olarak bize yardımcı oldular.” diyerek özel teşekkür etti.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve AK Parti Ünye ilçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan’la birlikte Ünye’de devam eden projelerin takibi için Ankara’da bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu. 

-Çevre Bakanlığı’nda istişare yapıldı -

Belediye Başkanı Tavlı ile İlçe Başkanı Alparslan’ın ziyaretler kapsamında ilk durağı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Türkiye Çevre Ajansı Sıfır Atık Yönetim Direktörü Dr. Tuğrul Çamaş oldu. Burada BATIPARK projesi ile devam eden çalışmalar ve ilçede yürütülen Sıfır Atık projeleriyle ilgili istişarelerde bulunuldu. 

-Gençlik yatırımları ele alındı -

Başkanların ikinci durağı Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu oldu. Gençlik yatırımlarının değerlendirildiği ziyarette istişarelerde bulunulup devam eden projeler ve başlanılması planlanan projeler için destek istendi. 

Başkanların Ankara’daki bir sonra ki durağı DOKAP Başkanı Hakan Gültekin ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı  Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Birol İnceciköz’ü ziyaret etti. Ziyarette tarihi Ünye Hamamının restorasyonu değerlendirilerek, buraya gerekli kaynağın aktarılması için destek istenildi. Genel Müdür İnceköz ise gerekli desteğin sağlanacağı sözünü verdi. 

- Başkan Tavlı: İşleri yürütmek ve yönetmek adına Ankara ziyaretlerimiz oldu 

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye Kent Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, Ünye’de yapılan ve yapılması planlanan yatırımları yakından takip ettiklerini, bu kapsamda Ankara’da bir dizi ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Başkan Hüseyin Tavlı, tasarruf tedbirlerinin uygulandığı bu süreçte Ünye’de tüm projelerin hız kesmeden devam ettiğinin altını çizerek, şu açıklamayı yaptı: 

“Ünye’de yapılan çalışmalarla ilgili hem eksiklerimizi giderme, hem de işlerimizi yürütmek ve yönetmek adına bir dizi Ankara ziyaretlerimiz oldu. Bunların başında özellikle Ünye Hamamımızın ihalesini yaptık, şu an faaliyetleri yürüyor. İlk kaynağını ödeme ile ilgili sorun yaşanmasın diye ihale sürecinde 6 Milyon TL’lik kaynağını hazırlamıştık. Geriye kalan ödenmesi gereken 5 Milyon TL’lik bir dilim var. Bununla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı’mızın ilgili Genel Müdürlüğünden kaynak bulmayla ilgili daha önce bir girişimimiz olmuştu. Onun da sürecinin başlatıldığını, buradaki çalışmalar yüzde 50’ye geldiğinde gerisini de oradan temin ederek belediyemize yük etmeden restorasyonumuzu tamamlamış olacağız.

-Başkan Tavlı’dan Milletvekili Özer’e özel teşekkür -

Ziyaretlerimiz kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndaki ilgili Genel Müdürlüklerimizi ziyaret ettik. Bazı ihtiyaçlarımızı Genel Müdürlerimize arz ettik. Bu süreçte bizlerle ilgilenen Milletvekilimiz Mustafa Hamarat’a ve özellikle randevular sürecinde bizlere yardım eden Sayın Bakanımız, Milli Eğitim Komisyon Başkanımız ve Ordu Milletvekilimiz Mahmut Özer’e teşekkür ediyorum. Ankara’ya gittiğimizde hangi sorunumuz olsa ilgili Genel Müdürlüğü ve Bakanlığı arayıp çözüm noktasında hep bizim önümüzü ve yolumuzu açan bir büyüğümüz olarak bize yardımcı oldular. Kendilerine teşekkür ediyorum. 

-“Tasarruf tedbirlerinin uygulandığı bu süreçte Ünye’de tüm projeler hız kesmeden devam ediyor” -

Projelerin bu süreçte kesintisiz devam ettirilmesi çok önemli bir hadise. Tasarruf tedbirlerinin olduğu bir dönemde, biz hiç hız kesmeden bütün projelerimizi aynı gayret ve azimle devam ettiriyoruz. Bunların sıkıntı ve akamete uğramaması, herhangi bir kaynak problemi yaşamaması çok önemli. Bunu da kıymetli Bakanımız Mahmut Özer bey ve Milletvekillerimizin destekleri ile başarılı bir şekilde götürüyoruz.”

Ünye Kent / Yücel ARSLANTEKE 


  • Salı 13.5 ° / 6.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 15.8 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 14.4 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    8875,22%2,55
  • DOLAR

    34,23% 0,05
  • EURO

    37,02% 0,03
  • GRAM ALTIN

    3015,53% 0,79
  • Ç. ALTIN

    5005,45% 0,22

Ordu

22.10.2024

  • İMSAK 05:16
  • GÜNEŞ 06:41
  • ÖĞLE 12:18
  • İKİNDİ 15:15
  • AKŞAM 17:45
  • YATSI 19:05
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593