Ünyeli Kaleci Yeşilyurt, Beşiktaş’la profesyonel sözleşme imzaladı…

Ünyeli Kaleci Yeşilyurt, Beşiktaş’la profesyonel sözleşme imzaladı…

Ünyeli İş insanı Sedat İlkan Yeşilyurt'un oğlu Kaleci Mehmet Tuğra Yeşilyurt (17), futbol kariyerinde ilk profesyonel imzasını Beşiktaş’la yaptı.

Beşiktaş, Ünye Tuğra Turizm Sahibi Sedat İlkan Yeşilyurt’un oğlu Kaleci Mehmet Tuğra Yeşilyurt (17) ile 2026-27 sezonu için profesyonel sözleşme imzaladı.

UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda Lyon ile oynayacağı karşılaşma öncesi kulübün altyapısında forma giyen 17 yaşındaki kaleci Yeşilyurt, Beşiktaş kadrosuna girdi.

Konyaspor maçında sakatlanan Mert Günok'un Lyon ve Galatasaray maçlarını kaçıracak olması ve ikinci kaleci Ersin Destanoğlu'nun da henüz hazır olmaması Beşiktaş teknik heyetinin elini zora soktu. Fransa’da siyah beyazlı ekibin kalesini 19 yaşındaki Göktuğ ya da 18 yaşındaki Emir koruyacakken, Beşiktaş'tan altyapı hamlesi geldi.

Beşiktaş Kulübü’nden yapılan açıklamada, "Kulübümüz, gelişimini 2019-20 sezonundan bu yana Beşiktaş Futbol Akademi’de sürdüren genç futbolcumuz Mehmet Tuğra Yeşilyurt’la 2026-27 sezonu sonuna kadar profesyonel sözleşme imzaladı. Sahip olduğu potansiyel ve yetenekle kulübümüze önemli hizmetlerde bulunacağına inandığımız Mehmet Tuğra Yeşilyurt’a yeni dönemde üstün başarılar dileriz." denildi.

2007 senesinde kulübün altyapısında futbola başlayan ve aynı zamanda U-18 milli takımının kalesini de koruyan Mehmet Tuğra Yeşilyurt, altyapısında forma giydiği Beşiktaş ile profesyonel sözleşme imzaladı. 

-Ünye Kadın Spor Kulübü’nden tebrik -

Ünye Kadın Spor Kulübü’nden (Ünye Gücü Futbol Kulübü) yapılan açıklamada, “2007 senesinde kulübümüz altyapısında futbola başlayan ve aynı zamanda U-18 milli takımının kalesini de koruyan Mehmet Tuğra Yeşilyurt, altyapısında forma giydiği Beşiktaş ile profesyonel sözleşme imzalamıştır. Genç sporcumuza, milli takım ve Beşiktaş forması altında üstün başarılar dileriz. Yolun açık olsun, Mehmet Tuğra Yeşilyurt!”

Ünye Kent / Haber Merkezi