Tarih: 08.08.2024 15:21

Ünyeli Yargıtay Üyesi emekliler için harekete geçti

Facebook Twitter Linked-in

Ünyeli emekli Yargıtay Üyesi ve Yargıtay 7. Ceza Dairesi Onursal Üyesi Seyfettin Çilesiz, TÜİK'e enflasyon verilerinin düzeltilmesi için başvuruda bulundu. Emeklilerin açlık sınırının altında emekli maaşı alan vatandaşlara haksızlık yapıldığını vurgulayan Çilesiz, “Gerekirse AİHM de dahil tüm yasal haklarımı kullanacağım” dedi.

TÜİK’in açıkladığı makyajlı enflasyon oranı nedeniyle emeklilerin açlığa mahkum edildiğinin altını çizen Çilesiz, TÜİK'e enflasyon verilerinin düzeltilmesi için başvuru yapıp gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi dahil yasal haklarını kullanacağını söyledi. 

Ünyeli emekli Yargıtay 7. Ceza Dairesi Onursal Üyesi Seyfettin Çilesiz açıklamasında şunları kaydetti; 

“TÜİK'e enflasyon verilerinin düzeltilmesi için yaptığı başvuruya ilişkin "Başvurumun gerekçesi açlık sınırının altında emekli maaşı alanlara yapılan haksızlığa karşı çıkmaktır. Bu kesim TÜİK'in açıkladığı makyajlı enflasyon oranı nedeniyle adeta açlığa mahkum oluyorlar. Amacım açlık sınırının altındaki insanların çektiği acı, ızdırap ve perişanlığı bir nebze de olsa hafifletecek bir katkıda bulunmaktır. 

TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranı nedeniyle kendi uğradığım haksızlıktan ziyade açlık sınırının altında emekli maaşı alanlara yapılan haksızlığa karşı çıkmaktır. Bu kesim TÜİK'in açıkladığı makyajlı enflasyon oranı nedeniyle adeta açlığa mahkum oluyorlar. Duyarlı bir vatandaş olarak buna sessiz kalmak vicdanımı yaralıyor. Eğer bu hukuki mücadeleyi kazanırsam onlara emsal olacak ve bir nebze de olsa durumlarında iyileşme olacak.” 

Gerekirse AİHM de dahil tüm yasal haklarımı kullanacağım

Kamuoyu araştırmalarına göre de halkın yanılmıyorsam yüzde 70'i de güvenmiyor. Halbuki bağımsız araştırma grubu ENAG ile İTO verilerine göre de TÜİK verileri çok düşük" diye konuştu. TÜİK'in başvurusuna olumsuz yanıt vermesi halinde avukatı aracılığı ile idare mahkemesine dava açacağını bildiren Çilesiz, şunları söyledi:

Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) de dahil tüm yasal haklarımı kullanacağım. Açacağım dava olumlu sonuçlanırsa son 6 aylık gerçek enflasyon ile TÜİK'in açıkladığı gerçek enflasyon arasındaki farkın maaş artışlarına etkisi hesap edilerek TÜİK tarafından mağdurlara ödenecek. Daha önceki mağduriyetler konusunda ise zaman aşımı olduğundan dava konusu maalesef yapılamayacak. Benim durumum çok rahat olmasa da açlık sınırının altındakilere göre daha iyidir. Amacım açlık sınırının altındaki insanların çektiği acı, ızdırap ve perişanlığı bir nebze de olsa hafifletecek bir katkıda bulunmaktır.

Seyfettin Çilesiz Kimdir ? 

 1950 yılında Ünye’de dünyaya geldi. 1972 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Daha sonra Enez, Oltu, Şebinkarahisar, Erdek, Beykoz Cumhuriyet Başsavcısı ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak görev yaptı.

2000 yılında Yargıtay Üyeliğine Seçildi ve 2015 yılında yaş haddi nedeniyle Yargıtay  üyeliğinden emekliye ayrıldı.

Yargıtay Onursal Üyesi olan Seyfettin Çilesiz, evli ve 2 çocuk babasıdır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —