“ÜTSO, Dünya’ya örnek olacak Odalardan biri”

Ünye’ye gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “ÜTSO, Dünya’ya örnek olacak Odalardan biri. Yeşil enerjiye geçerek kendi enerjisini kendi üretiyor. Arabuluculuk Merkezi ile bir hizmeti daha yapıyor.” diyerek övgüyle bahsetti.

GÜNDEM 2.07.2024 18:23:00 582 0
“ÜTSO, Dünya’ya örnek olacak Odalardan biri”

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası ile Ünye Ticaret Borsası arasındaki dayanışmaya, birlikteliğe hayran olduğunu vurgulayan Başkan Hisarcıkloğlu, “Açılışı gerçekleştirilen Arabuluculuk Merkezi’miz Ünye’mize, Ünye’deki tüccar ve sanayici kardeşlerime hayırlı olsun. Biz birlik olamazsak hep beraber kaybederiz. Ortak akılla, diyalogla çözülmeyecek hiçbir mesele yok.” dedi. 

24. Dönem TBMM Başkanı TOBB UYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Başkanı Cemil Çiçek, “Arabuluculuk çok doğru bir sistem. Bu konuda en kısa, en tatmin edici, iki tarafı barıştırıcı, uzlaştırıcı bir yolla çözmek en uygun yolu. Bununda burada bir merkezi açılmış oluyor.” diyerek ÜTSO’yu tebrik etti. 

ÜTSO Başkanı İrfan Akar, ÜTSO olarak sadece Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi açılışını yapmadıklarını, aynı zamanda geleceğe dönük güçlü adımlar attıklarını ifade ederken; programda düzenlenen “Ekonominin Yıldızları” ödül töreninde ödülleri verilen şahıs ve şirketler başarılarıyla dikkat çekti. 

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dünya Odalar Federasyonu Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve 24. Dönem TBMM Başkanı TOBB UYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Başkanı Cemil Çiçek, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi’nin açılışı ve Ekonominin Yıldızları ödül törenine katıldı.

ÜTSO Konferans Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan ÜTSO Başkanı İrfan Akar, katılımcılara teşekkür etti. 

-ÜTSO olarak geleceğe dönük güçlü adımlar attık -

ÜTSO olarak sadece Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi açılışını yapmadıklarını, aynı zamanda geleceğe dönük güçlü adımlar attıklarını ifade eden Akar, “ÜTSO olarak çeşitli çözümler üretmek, iş dünyasında faydalı işler yapmak için Arabuluculuk ve Tahkim Merkezimizi açtık. Son dönemlerde bölgemizin en büyük sorunlarından biri olan K belgesi ve sayısal takograf sorunu vardı. Bu sorunu TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’na ilettik, kendisi bölgemize bu imkanları verdi. Ayrıca eğitime verdiği desteklerle 8 derslikli anaokulumuzu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’müze teslim ettik. Bunlar içinde başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi. 

-“İrfan kardeşimin Ünye ve sizler için çalıştığına bizzat şahidim”- 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dünya Odalar Federasyonu Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, İrfan Akar’ın müthiş azim ve heyecanla çalıştığını Ankara’dan takip ettiğini söyledi.

ÜTSO ekibini tebrik eden Hisarcıklıoğlu, “Ünye ve sizler için çalıştığına bizzat şahidim. Aynı şekilde Ankara’da da Ünye’yi ve sizleri en iyi şekilde temsil etmektedir. Ordu ve Ünye’deki tüm Oda ve Borsa Başkanlarımızla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin komisyon kurullarında beraber çalışıyoruz. İrfan kardeşim de TOBB Ekonomik Raporları İnceleme Komisyon Üyesi Röportör olarak biz kendisinin bilgisi, tecrübesinden Ankara’da ben istifade ediyorum. Sizler için Ünye için elini taşın altına koyan başkanımızı yönetimini, meclisini, Genel Sekreterimi ve tüm çalışan kardeşlerimi yürekten kutluyorum.” dedi. 

-“ÜTSO Dünya’ya örnek olacak Odalardan biri” -

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ÜTSO’nun dünyaya örnek olacak odalardan biri olarak başarılı bulduğunu vurgulayarak, şu açıklamayı yaptı:

“Odamız bir başka ilki de yapanlardan biri. Yeşil enerjiye geçti. Dünya’ya örnek olacak Odalardan biri. Ünye Ticaret ve Sanayi Odamız kendi enerjisini kendi üretiyor. Yine ÜTSO, açılışını yapılan Arabuluculuk Merkezi ile de bir hizmeti daha sizlerin ayağına getiriyor. 

-“ÜTSO ve ÜTB arasında buradaki dayanışmaya, birlikteliğe hayranım” -

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası ile Ünye Ticaret Borsası arasındaki dayanışmaya, birlikteliğe hayranım.  Bu birliktelikle iki başkanımızın ortak talebi doğrultusunda yani İrfan Akar ve Mustafa Uslu kardeşlerimin ortak talebiyle Ünye’ye bir okul kazandırma kararı aldık. Bu konuda da önceki dönem Milli Eğitim Bakanı, Ordu Milletvekili Mahmut Özer bey bize destek oldu. Kendisine teşekkür ediyorum. Okulumuz hayırlı olsun, başkanlarımıza teşekkür ediyorum.

-“Ortak akılla, diyalogla çözülmeyecek hiçbir mesele yok” -

Açılışı gerçekleştirilen Arabuluculuk Merkezi’miz Ünye’mize, Ünye’deki tüccar ve sanayici kardeşlerime hayırlı olsun. Biz birlik olamazsak hep beraber kaybederiz. Ortak akılla, diyalogla çözülmeyecek hiçbir mesele yok.”

-“ Arabuluculuk çok doğru bir sistem” -

Programa katılan, 24. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı TOBB UYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Başkanı Cemil Çiçek, arabuluculuk sisteminin önemli bir uygulama olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“İnsanların olduğu yerde ihtilaflarda olur. İhtilafları barışı tesis edecek, iç huzuru tesis edecek bir yol ve yöntemle tesis etmek çözmek bütün ülkelerin ve devletlerin varlık sebebi.  İhtilafları ortadan kaldıracak, her iki tarafı memnun edecek hem iç barışı, hem de iş barışını temin etmek bakımından arabuluculuk yoluna gidiliyor. Arabuluculuk çok doğru bir sistem. Arzu edilen hiç ihtilaf olmamasıdır. Ama bu oluyor. İnsan varsa ihtilafta vardır. Bu konuda en kısa, en tatmin edici, iki tarafı barıştırıcı, uzlaştırıcı bir yolla çözmek bence en uygun yolu. Çok şükür bununda burada bir merkezi açılmış oluyor.”

-“Ekonominin Yıldızları” ödül töreninde başarılar dikkat çekti -

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. 

Ödül töreninde Ünye Ticaret ve Sanayi Odası, 2023-2024 yıllarında Ünye, Akkuş, Çaybaşı ve İkizce ilçelerinde gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri ile en çok ihracat ve istihdam sağlayan iş adamlarını ödüllendirdi.

"Ekonominin Yıldızları" ödülleri Ordu Valisi Muammer Erol, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Rıfat Hisarcıklıoğlu ve 24. Dönem TBMM Başkanı TOBB UYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Başkanı Cemil Çiçek, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar ve ÜTSO Meclis Başkanı Tuncay Sağlam tarafından verildi.

-Gerçek kişilerde listeye girenler - 

Ünye ticari bilanço karı sıralaması gerçek kişi sıralamasında 1. Recai Özdemir olurken, sırasıyla İsa Bacacı, Nuri Kumaş, Ercan Öztürk, Ömer Faruk Ustaoğlu ödüllerini aldı. 

İlçelerde ise Çaybaşı ilçesinden İsmail Karayiğit, Akkuş ilçesinden Arif Sarıçoğlu ve İkizce ilçesinde ise Rızvan Altun 1. oldu.

-Şirketlerde listeye girenler - 

Ünye ticari bilanço karı sıralaması tüzel kişi olarak şirketlerde Ünye Madencilik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. 1. olurken ödülünü şirketi adına iş insanı Ali Tarık Tecer ve Işık Öykü Ünal aldı.

Şirketler sıralama ve ödülleri alan şu şekilde oldu:

BB Madencilik Orman Ürünleri İnşaat Nakliyat Otomotiv Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. temsilcisi iş insanı Deniz Benli, Dost Fındık Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., ÜNSAN Ünye Un Ticaret ve Sanayi A. Ş. Temsilcisi iş insanı Ali Cinbaş, Çakır Oto Kiralama Turizm İnşaat Pazarlama Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. iş insanı Engin Çakır. 

Firmalarda Çaybaşı ilçesinde Gıpta Ambalaj ve Kırtasiye Ürünleri İmalat Sanayi A. Ş. İş insanı Sevim Şenyurt, Akkuş ilçesinden Argan Orman Ürünleri Kerestecilik Sanayi İç ve Dış Ticaret A. Ş., İkizce ilçesinden ise Dereiçi Petrol Ürünleri Turizm İnşaat Taahhüt Nakliye Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Tuncay Sağlam, ödüllerini aldı.

-Durak ve Erol’a Onursal Ödül -

Ödül töreninde ayrıca İSO İlk 500 sıralamasına 249. sıradan giren Durak Fındık A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Durak ve 50. yılını doldurarak en eski faal üye olarak iş insanı Reşit Erol’a da Onursal Ödüller verildi.

Ödül töreninin ardından ÜTSO’nun giriş katında hizmet veren ÜTSO Arabuluculuk ve Tahkim Merkezi’nin açılış kurdelesi kesildi.

-Programa üst düzey katılım -

ÜTSO’nun düzenlediği programa Ordu Valisi Muammer Erol, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Rıfat Hisarcıklıoğlu ve 24. Dönem TBMM Başkanı TOBB UYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Başkanı Cemil Çiçek, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Hayri Ormancı, Ünye Belediye Başkanvekili Orhan Gürel,  Çaybaşı Belediye Başkanı Mesut Karayiğit, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan, STK Başkan ve temsilcileri ile iş insanları ve vatandaşlar katıldı. 

Ünye KENT Haber/Yücel ARSLANTEKE


  • Cuma 27.5 ° / 18.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 27.1 ° / 19 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 24.7 ° / 18.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    10837,98%-0,32
  • DOLAR

    32,69% 0,40
  • EURO

    35,41% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2493,47% 1,07
  • Ç. ALTIN

    3985,54% 0,57

Ordu

05.07.2024

  • İMSAK 02:57
  • GÜNEŞ 04:56
  • ÖĞLE 12:38
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 20:11
  • YATSI 22:00
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593