ÜTSO Başkanı İrfan Akar, üye aidatına ilişkin, “Bize ödedikleri rakamı biz onlara misli misli döndürüyoruz. Ama ‘Seçimden seçime yanımıza uğranıyor, derdimiz sorulmuyor’ algısını yıkamıyoruz” dedi.
Ticaret ve Sanayi Odalarının kimsenin cebine para koymadığını, aksine para aldığını belirten Akar, “Bütün handikap, alınan paranın bir çoğunu hatta yüzde 70-80’ini Vergi Dairesi’ne yatırıyoruz. Devletin bir elçisiyiz.” diyerek gönüllü çalıştıklarını söyledi.
Üyelerin bütün sorunlarını ve taleplerini Bakanlığı ya da ilgili platformlara ÜTSO aracılığıyla iletme imkanı bulduğunu vurgulayan İrfan Akar, “Biz sorunu zeminden alıp tavana ulaştıran aracı merciyiz. Siz bir konuyu direk Bakanlığa ulaştıramazsınız, başkanımıza ulaştıramazsınız. Bizi basamak olarak kullandığınız zaman biz bunu daha detaylı araştırıp çözümü sağlarız.” diye konuştu.
Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) Başkanı İrfan Akar, 91.1 frekansında Şahane Radyo’da Gazeteci ve Radyo Programcısı Ali Öztürk’ün hazırlayıp sunduğu “Kentin Sesi” programında açıklamalarda bulundu.
-ÜTSO sadece aidat mı alır? -
Gazeteci Ali Öztürk, “Ticaret ve Sanayi Odaları STK’ların bulunduğu yerlerde çok büyük ve etkili bir sivil toplum örgütleridir. Bu tür meslek örgütleri ne yapar? ÜTSO neden vardır? Sokakta esnafa sorduğunuzda ‘Sadece aidat alır, aidat almaktan başka ne işe yarar? gibi bir algı veya söylem vardır. Ticaret Odaları ne yapar?” sorusu üzerine Akar, Ticaret ve Sanayi Odaları’nın kimsenin cebine para koymadığını, devletin elçisi olduklarını vurgulayarak, şu açıklamayı yaptı:
-“Ticaret ve Sanayi Odaları kimsenin cebine para koymuyor” -
“Ticaret ve Sanayi Odaları kimsenin cebine para koymuyor, aksine para alıyor. Aslında bütün handikap, aldığınız paranın bir çoğunu hatta yüzde 70-80’ini Vergi Dairesi’ne yatırıyoruz. Devletin bir elçisiyiz.
-“Bir kişi bir Bakanlıkta veya bir platformda derdini ne kadar anlatabilir?” -
Diğer taraftan baktığınızda bir kişi bir Bakanlıkta veya bir platformda derdini ne kadar anlatabilir. Ama bir Ticaret Odası kanalıyla gittiğinizde ne kadar anlatabilirsiniz? Örneğin, pandemi dönemindeki alınan şok kararlar, ani kararlar, ertelemeler hep TOBB Başkanımız sayesinde olmuştur. Örneğin TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu temmuz ayında Ünye’ye geldiğinde bir gün öncesinde Maliye Bakanlığı’nda bir yasa çıkıyordu. O yasanın önüne çekti. Lokal olarak bazı sektörlerin zorlukları oluyor. Bir esnaf bunu gidip dile getirirse ne kadar sonuç alabilir. Ama biz bütün esnafın talebini Başkanımıza iletiyoruz. Başkanımızda bunu Bakanlığa ilettiği zaman hep başarılı sonuçlarla geldi. Bunun bir sürü örneği var.
-“Biz sorunu zeminden alıp tavana ulaştıran aracı merciyiz” -
Biz sorunu zeminden alıp tavana ulaştıran aracı merciyiz. Siz bir konuyu direk Bakanlığa ulaştıramazsınız, başkanımıza ulaştıramazsınız. Bizi basamak olarak kullandığınız zaman biz bunu daha detaylı araştırıp çözümü sağlarız.
-“Yerelimizin bir handikabı var, aidat” -
Yerelimizin bir handikabı var, aidat. Gerçekten bize ödedikleri rakamı biz onlara misli misli döndürüyoruz. Yaptığımız vergisel, kredisel katlılarla veya memleketimizin gelişimine verdiğimiz katkılarla aslında biz onu sunuyoruz. Ama ‘Seçimden seçime yanımıza uğranıyor, derdimiz sorulmuyor’ gibi bir algı var. Biz de bunu yıkamıyoruz.”
Ünye Kent / Yücel Arslanteke
9373,81%0,79
34,35% 0,00
36,26% -0,15
2821,89% -0,74
4739,27% -1,73
Ordu
14.11.2024