Uzman Dr. Ali Coşkun’dan hekimlere çağrı!

Uzman Dr. Ali Coşkun’dan hekimlere çağrı!

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Yönetiminin 28- 30 Haziran tarihlerinde yapacağı seçimde Çağdaş Türk Hekimleri Birliği Platformunun 11 yönetim kurulu üyesinden biri olan Uzm. Dr. Ali Coşkun, hekimlerin desteğini istedi.

“Türk Tabipler Birliği hekimlik mesleğinin sorunlarının çözümü için yetkililerle diyalog kurabilen, dikkate alınır, saygın, kurumsal bir yapı haline dönüştürülmelidir.” diyen Coşkun, bunu sağlamak için de doktorların Çağdaş Türk Hekimleri Birliği’ne desteğini beklediğini söyledi. 

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Yönetim ve diğer kurulların seçimi 28, 29 ve 30 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleşecek. 

Seçimlere Ordu Tabip Odası’nı temsilen Ordu Tabip Odası Büyük Kongre Delegesi ve Çağdaş Türk Hekimleri Birliği Platformu'nun 11 üyesinden biri olarak Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ali Coşkun giriyor. 

Hekimlerin desteğini isteyen Uzm. Dr. Ali Coşkun, şu açıklamayı yaptı: 

“Türk Tabipler Birliği bir an önce hekimlik mesleğinin sorunlarının çözümü için yetkililerle diyalog kurabilen, dikkate alınır, saygın, kurumsal bir yapı haline dönüştürülmelidir. Türk Tabipler Birliği’nin bu yapıya dönüşebilmesi için birçok yol mevcuttur. Bunlardan biri Türk Tabipleri Birliği mevcut yasası değiştirilerek ülkemiz sınırları içerisinde hekimlik yapabilmek için tüm hekimleri Türk Tabipler Birliği’ne kayıtlı olmaları zorunlu hale getirilmelidir. Tıpkı Barolar gibi. Bütün hekimler Tabip Odalarının doğal üyesi hakkına sahip olmalıdır. “Beni Türk hekimlerine emanet ediniz” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundayız. Oylarınızı Çağdaş Türk Hekimleri Birliği’ne veriniz.” 

Ünye Kent Haber