Vali, Altınordu’da sağlık yatırımlarını inceledi…

Ordu Valisi Muammer Erol, Altınordu ve Perşembe ilçesinde yapımı devam eden ve yapılacak sağlık tesisi alanlarında incelemede bulundu.

Aktüel 10.07.2024 15:48:00 669 0
Vali, Altınordu’da sağlık yatırımlarını inceledi…

Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde   yapılacak ve yapımı devam eden tesis ve arazilerde incelemelerde bulundu.

Vali Erol, beraberinde İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Tüzün ve Destek Hizmetleri Başkanı Ömer Tok ile birlikte ilk olarak Altınordu ilçesi Cumhuriyet mahallesinde bulunan Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezi’ni ziyaret  etti.

Tüzün, “Cumhuriyet Mahallesi 2818 ada, 1 parselde bulunan taşınmaz, 25 yıllığına Müdürlüğümüze tahsis edilmek üzere Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan devir protokolü sonucunda 8 Hekimli Aile Sağlığı Merkezi ve 112 ASHİ hizmet binasının yapımı için Bakanlığımız 2025 yatırım programına teklif edilmiştir” dedi.

Vali Erol, Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan sağlık çalışanlarına işlerinde kolaylıklar diledi.

İkinci ziyaretini Kayabaşı mahallesinde bulunan Sağlık Evi’ne yapan Vali Erol, burada sağlık evini gezerek bilgi aldı.

İl Sağlık Müdürü Tüzün, Kayabaşı Sağlık Evi ile ilgili olarak,  112 Başhekimlik Binası, 2 Hekimli Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri  İstasyonu binası yapımı için 2025 yatırım programına teklif edildiğini söyledi.

-Vali Erol, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne ilişkin bilgi aldı-

İl Sağlık Müdürlüğü Hizmet Binası ile Diş Hastanesi inşaatının başladığı alanda da incelemelerde bulunan Vali Muammer Erol, zamanında  Ordu Devlet Hastanesi, Sağlık Meslek Lisesi, Ordu İl Sağlık Müdürlüğü ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi gibi bir çok kuruma hizmet veren eski binanın yıkılarak yerine Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Ordu İl Sağlık Müdürlüğü hizmet binasının yapılacağı alanla ilgili detaylı bilgiyi İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Tüzün ile Destek Hizmetleri Başkanı Ömer Tok’dan aldı.

Eski İl Sağlık Müdürlüğü Hizmet Binası yerine İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte 60 Ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapılmak üzere Bakanlık tarafından ihalesinin yapıldığını söyleyen Tüzün, yıkım işleminin tamamen bittiğini, yapım süresinin 500 gün olup, inşaatın  süresi içinde tamamlanarak hizmete girmesinin planlandığı bilgisini Vali Erol’a verdi.

Vali Erol, Bucak mahallesinde inşaat çalışmaları devam eden 6 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi ile 112 Aile Sağlığı Merkezinin yer alacağı ODÜ Eğitim Araştırma Hastanesi yerleşkesindeki binayı gezdi. İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Tüzün ile ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Ali Yılmaz, bina inşaatı tamamlandığında Eğitim Araştırma Hastanesinin poliklinik ihtiyacı nedeniyle Şehir Hastanesi hizmete girene kadar ilgili alanın geçici olarak Eğitim Araştırma Hastanesine, 17 adet poliklinik hizmeti vermek üzere planlandığını söyledi.

-Millet Bahçesinde Aile Sağlığı Merkezi ve 112 İstasyonu -

Vali Muammer Erol, Selimiye mahallesinde yapılacak Millet Bahçesinde Aile Sağlığı Merkezi ve 112 İstasyonu yapılmak üzere belirlenen alanda da incelemelerde bulundu.

Sağlık tesisi yapılacak taşınmazın Sağlık Bakanlığına tahsis edilmek üzere Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Ordu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüklerinden talep edildiğini belirten Sağlık Müdürü Dr. Tüzün, şunları söyledi:

“Millet Bahçesi projesinin fonksiyon bütünlüğünü bozmayacak ve bu alandaki kamusal ihtiyacın temin edilmesini de sağlayacak şekilde belirlenecek kısımda  112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve Aile Sağlığı Merkezi yapılmak üzere gerekli imar planı değişikliği yapılması konusunda uygun görüş verilmiş olup, Bakanlığımız 2025 yatırım programına teklif edilmiştir.”  

-Vali Erol, Perşembe’de de inceleme yaptı -

Vali Erol, Perşembe İlçesi Kacalı mahallesinde Perşembe İlçe Sağlık Müdürlüğü, 4 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu yapılmak üzere etüt ve proje alımına çıkılan ve proje aşamaları tamamlandığında inşaat sürecinin başlayacağı araziyi de gezdi. Vali Erol, İlçe  Kaymakamı Fatma Turhan Keser’den sağlık tesisi yapılacak alanla ilgili bilgi aldı. 

Vali Muammer Erol’un, İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde   yapılacak olan, yapımı devam eden tesis ve arazilerde gerçekleştirdiği  inceleme gezisinin son durağı Altınordu ilçesinin Güzelyalı mahallesi oldu.

-112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu yapmak üzere bağış yapan Erdal Mehmet Reisoğlu’na teşekkür ziyareti -

Beraberinde İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Tüzün, Destek Hizmetleri Başkanı Ömer Tok ve Güzelyalı Mahallesi Muhtarı Faruk Ekiz ile birlikte Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu yapmak üzere bağış talebinde bulunan Erdal Mehmet Reisoğlu’nu evinde ziyaret  eden Vali Erol, aileyle bir süre sohbet ederek bağışta bulunmaları nedeniyle teşekkür etti.

Ünye Kent Haber / Bülten 

 


  • Cuma 25.6 ° / 17.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 26 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 25.9 ° / 17.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9936,76%-0,48
  • DOLAR

    33,98% 0,13
  • EURO

    37,76% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2744,82% 0,62
  • Ç. ALTIN

    4464,67% -0,29

Ordu

06.09.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:53
  • ÖĞLE 12:32
  • İKİNDİ 16:09
  • AKŞAM 19:01
  • YATSI 20:23
https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593