Vali Erol: Muhtarlar, yerel yönetimlerin çalışmasına ivme kazandırıyor

Vali Erol: Muhtarlar, yerel yönetimlerin çalışmasına ivme kazandırıyor

Ordu Valisi Muammer Erol, yerel yönetimlerin daha etkin çalışmasına büyük bir ivme kazandırdığını vurguladığı muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutladı.

Ordu Valisi Muammer Erol, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Vali Erol, yerel demokrasinin en köklü ve özel uygulamalarından birisi olan muhtarlık müessesesinin, halkın devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynayan, diğer yandan hem geleneksel, hem de gününüz kamu yönetimi anlayışının en temel unsurlarından birini teşkil ettiğini söyledi. 

-“Muhtarlar, devlet ve millet bütünleşmesinin temel harcını oluşturmakta”-

Muhtarların, devlet ve millet bütünleşmesinin temel harcı olduğunu ifade eden Vali Erol, “Vatandaşlarımızın dertlerine, tasalarına, sevinçlerine ve mutluluklarına ortak olan, beklentilerini ve ihtiyaçlarını devletimize iletme noktasında etkin rol oynayan muhtarlarımız, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilcisi olmakla birlikte devlet ve millet bütünleşmesinin temel harcını oluşturmaktadır.” dedi. 

-“Muhtarlar, yerel yönetimlerin daha etkin çalışmasına büyük bir ivme kazandırıyor” -

Muhtarların, yerel yönetimlerin daha etkin çalışmasına büyük bir ivme kazandırdığını vurgulayan Ordu Valisi Muammer Erol, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Yerel ihtiyaçların tespiti, vatandaşlarımızın taleplerinin karşılanması ve toplumsal dayanışmanın pekiştirilmesi noktasında muhtarlarımızın özverili çalışmaları, Türkiye'nin en ücra köşesinde bile hayat kalitesini arttırmaktadır. Onların sorumluluk bilinciyle yerine getirdikleri görevler, sadece yerelde değil, ülke çapında bir kalkınmanın ve ilerlemenin teminatıdır. 

-“Muhtarlarımız, mahalli idarelerimizin temel taşıdır” -

Yerel yönetimlerle vatandaşlarımız arasında göz ardı edilemez bir bağ kuran ve toplumun sorunlarını yakından takip ederek çözüme kavuşturan muhtarlarımızın gayretli çalışmalarının devamını diliyorum.  Bu önemli görevi büyük bir özveri ve meşakkatle yerine getiren mahalli idarelerimizin temel taşı olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, kendilerine ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.”

Ünye Kent / Haber Merkezi