Ordu Valisi Muammer Erol, 2025 yılı Mayıs ayı boyunca asayiş, narkotik, siber suçlar, terör, kaçakçılık ve göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlerle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Kurban Bayramı öncesi trafik tedbirleri artıyor
Basın bilgilendirme toplantısının ardından konuşan Vali Erol, yaklaşan Kurban Bayramı ve yaz tatili dolayısıyla trafik yoğunluğunun artacağına dikkat çekerek, önemli uyarılarda bulundu.
Kurban Bayramı’nın 9 güne uzatılmaması nedeniyle önceki bayramlara göre hareketliliğin daha az olacağını öngören Erol, buna rağmen okulların kapanmasıyla birlikte trafik yoğunluğunun yeniden artabileceğini ifade etti.
Vali Erol, alınan tedbirlerle ilgili olarak, “5 Haziran 2025 Perşembe gününden itibaren karayollarında yaşanacak hareketliliğe karşı emniyet ve jandarma trafik birimleri ile bölge trafik sorumluluğu alanlarında ve ara yollarda yine sürücüleri uyarma ve kurallara uyma konusunda daha dikkatli davranma adına denetimlerimizi sıklaştıracağız.” dedi.
Uykusuz şekilde direksiyon başına geçmenin büyük riskler taşıdığını vurgulayan Erol, şu ifadeleri kullandı:
“Karayolları ile yolculuk edecek, bayrama yakınlarıyla bayramlaşma için gidip gelecek, karayollarını kullanacak vatandaşlarımızın daha dikkatli olmalarını ve özellikle de uykuluyken yola çıkmamalarını tavsiye etmek isterim. Bu uykusuzluk meselesi alkol gibi değil, kimse fark etmiyor, sadece kendisi biliyor. Uykusuz araç kullanmak kazalara açıktan davetiye çıkaran bir kötü alışkanlık. ‘Geç geldi desinler de geçmiş olsun demesinler.’ Herkes bayram vesilesiyle sevdikleriyle hayırla, sağlıkla görüşsün, bayramlaşsın, tekrar evine, yuvasına, işine dönsün diliyoruz.”
Ünye Kent / Haber Merkezi
9708,65%3,23
39,79% -0,27
46,70% -0,41
4205,74% 0,13
6740,52% 0,00
Ordu
30.06.2025