Yaşlı Yaşam Merkezi açılıyor

Yaşlı Yaşam Merkezi açılıyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi bünyesinde “Yaşlı Yaşam Merkezi” kuruluyor.

Ordu’da yaşayan yaş almış bireyler için çok sayıda projeyi Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. 

Bu kapsamda yaşlıların çeşitli aktivitelerle günlük vakitlerini keyifle geçirebilecekleri “Yaşlı Yaşam Merkezi” Altınordu ilçesi Şirinevler Mahallesi’nde kuruluyor.

-Sosyal aktiviteler ile keyifli vakit geçirecekler -

Yaşlıların sosyalleşmelerine önemli ölçüde destek olunacak merkeze gelen vatandaşlar burada dinlenebilecek, çayını yudumlarken kitabını okuyabilecek, arkadaşlarıyla sohbet edecek, televizyondan haberleri izleyebilecek, ev ortamı gibi rahat ve huzurlu hissedecekleri bir alanda gününü geçirecek.

Tüm bunların yanında Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ve Halk Eğitim Merkezinden gelen uzman öğreticiler eşliğinde hobi atölyeleri, müzik ve resim atölyeleri, el işi ürünleri, oymacılık vb. kurs hizmetlerinden yararlanacaklar. Yine özel kuaförlük hizmeti ile de kişisel bakımları da yapılmış olacak. 

-Günlük 300 kişi yararlanabilecek -

Ordu Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Emine Ela Karabulut, Yaşlı Yaşam Merkezi’nden günlük 300 kişinin yararlanabileceğini söyledi.

Karabulut, “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in önlüğünde bu merkezde yaşlılarımızın sağlıklı yaş almaları için kursların ve aktivitelerin olacağı bir alan oluşturduk. Günlük 300-400 kişinin hizmet alacağı merkezimiz şehrimize hayırlı olsun.” dedi.

İnşaat çalışmalarının sona yaklaşıldığı merkezin alt katında Yaşlı Yaşam Merkezi ile hizmet verilecek, binanın üst katında ise Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde bulunan Aile Danışma Merkezi yer alacak. 

Yeni binayla birlikte Aile Danışma Merkezi de hizmet alanını genişletilerek danışanlarını daha iyi şartlarda ağırlamış olacak.

Ünye Kent Haber

Bülten 



Aktüel

Aktüel Haberleri