Tarih: 27.09.2024 16:59

Yaylalarda maden talanına karşı 13 Ekim’de miting var!

Facebook Twitter Linked-in

TEMA Vakfı’nın yüzde 74’ü ruhsatlı maden sahası olarak açıkladığı Ordu’nun Korgan ilçesinde yapılan ve Aybastı Perşembe Yaylası’nı da olumsuz etkileyecek maden işletmesinin ön çalışması olan maden arama sondajına tepki büyüyor. 

Korgan Aybastı Kabataş Yaylalarını Koruma Platformu Sözcüsü Özdilek Aydoğan, Ordu Valiliği Mera Kurulu’nun daha önce sondajlara izin vermediğini, ancak sonradan karar değiştirerek sondajı onayladığını belirtti. 

Bu karara karşı Ordu İdare Mahkemesi’ne dava açtıklarını söyleyen Aydoğan, "Yaylalarımızın yok edilmesine sessiz kalmayacağız. Şirketin sulama izni bile olmadığı belgelerle kanıtlandı" dedi.

Vatandaşları 13 Ekim’de düzenleyecekleri mitinge davet eden Aydoğan, mitingin yaylalara sahip çıkmak ve tepkilerini göstermek için önemli bir adım olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Korgan, Aybastı ve Kabataş ilçelerinin hayvancılık ve doğal yaşam için en önemli alanları tehdit altında. Sondajlar topraklarımızı delerken, yüreklerimiz de dağlanıyor. Korgan, Aybastı ve Kabataş halkı olarak bir araya geldik. Perşembe Yaylası gibi dünya çapında nadir bulunan doğal güzelliklerimizi korumak için bir aradayız. Fatsa'daki siyanürle altın ayrıştırma faaliyetlerinin zararlarını gördük, İliç'teki çevre felaketini unutmadık. Yaylalarımızın yok edilmesine sessiz kalmayacağız. " 

Ünye Kent Haber 

Bülten




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —