Yapılan bu çalışmayla yıllar içerisinde 2 kez yer değiştirmek zorunda bırakılan ve halk arasında Çarşamba Pazarı olarak adlandırılan Yeni Çarşı esnafı hem tapu sahibi oldu hem de yeni ve modern bir çarşıya taşındı.
Büyükşehir Belediyesi, daha önce bulundukları alanda kiracı durumunda olan, yeni bir iş ve finans sistemi sunularak uygun şartlarda iş yeri sahibi olma imkânı sağlanan esnafları hazırladığı bu kentsel dönüşüm çalışması kapsamında tapu sahibi yaptı. Yapılan çalışmayla gerek Yeni Çarşı gerekse minibüs esnafı yeni inşa edilen komplekste kendi tapulu alanlarında çalışma imkanına kavuştu.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 40 Milyon TL yatırım yapılan Yeni Çarşı Ticaret Merkezinin bir çekim merkezi olacağını belirtti.
Başkan Güler: “Burası bir çekim merkezi olacak”
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, içerisinde 77 iş yeri bulunan Ticaret Merkezine 40 Milyon TL yatırım yaptıklarını söyledi.
Başkan Güler sözlerine şöyle devam etti:
“Bu eser, büyük bir ailenin, huzur içindeki Ordu ailesinin mutluluk resmi. Çalışmaları hep birlikte başardığımız için Allah’a şükrediyorum. Ordu çok önemli bir değişim ve dönüşüm içerisinde. Burada geçen sene bu aylarda hiçbir şey yoktu. Çarşamba pazarı esnafımız birkaç kez yer değiştirmiş, sıkıntılı durumları vardı. Şimdi onların gözlerindeki parıltıyı görüyorum. Bu çok büyük bir mutluluk. Buraya yaklaşık 40 milyon TL para harcadık. Helal olsun sizlere. 77 iş yerine ekmek kapısı çıktı. Burası aynı zamanda bir çekim merkezi olacak. Ordu’da yeni imar planıyla 2 dakikalık yürüme mesafesinde merkezler oluşturuldu. Ordu’yu yaşanabilir bir şekilde ikinci bir yüzyıla hazırlıyoruz. Bu çalışmalar bu projelerle birlikte olacak. Mahallelerden gelenler huzur içinde araçlarını koyacaklar alışverişini yapacak ve gidecekler. İşte modern şehircilik bu”
Başkan Güler Ordu’nun 19 ilçesinde çalışmaların sürdüğüne dikkat çekerek, “Şu an Ordu’nun 19 ilçesi dahil 372 noktada şantiye gibi çalışıyoruz. Kiminin yolu kiminin çeşmesi ve parkı yapılıyor. Benden önceki dönemdekinin toplamının iki katı kadar yeşil alan yaptık. Çalışmaları bir bütün halinde meydana getireceğiz. Burada 10 ay içinde yapılan çalışma aslında şunu gösteriyor: Ordulu isterse yapar” dedi.
Mimar Nihat Şen: “Bölgeye vizyon ve değer katacak bir ticaret merkezi kazandırılmıştır”
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı danışmanı ve Kentsel Dönüşüm uzmanı Mimar Nihat Şen, 10 ay gibi bir sürede bitirilen Ticaret Merkezinin bölgeye vizyon ve değer katacağını belirtti.
Nihat Şen sözlerine şöyle devam etti:
“Yıllar içerisinde 2 kez yer değiştirmek zorunda kalan ve halk arasında Çarşamba pazarı olarak bilinen kiracı durumundaki esnaflarımız için Sayın Bakanımızın direktifleri doğrultusunda onlarla görüşerek esnaflarımızın iş hacimlerini artırıcı, fiziki şartları günümüz şartlarına uygun bina yapmak için birlikte çalışma yapmaya başladık. Esnaflarımızla yaptığımız toplantılar neticesinde kendileriyle mutabakat sağlayarak geçen sene şubat ayında bulunduğumuz alanda hafriyat çalışmasına başladık. ORKENT A.Ş olarak satış ihalesine girerek aldığımız bu arsa üzerinde 10 ay gibi bir sürede bu inşaatı bitirerek esnaf ve vatandaşlarımıza anahtarlarını teslim ediyoruz. Bodrum katında kapalı otopark olmak üzere 52 adet iş yeri, 25 adet ofis toplamında 77 bağımsız bölümden oluşmaktadır. Bu yapılan eserle esnafımızın ve vatandaşımızın mülk sahibi olması sağlanırken, aynı zamanda bölgeye vizyon ve değer katacak bir ticaret merkezi kazandırılmıştır”
Esnaflar yaptıkları konuşmada kendilerine sunulan imkandan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür etti.
Esnaf kendi tapulu dükkanlarına kavuştu
Konuşmaların ardından protokol tarafından esnafa dükkanlarının anahtarları ve tapuları teslim edildi. Enerji verimliliği ve ısı yalıtımını ön plana alan ticaret merkezinin ilk iki katında dükkanlar, son iki katında ise ofisler yer alıyor.
Ünye KENT Haber/Bülten