Ordu İl Sağlık Müdürlüğü, yenidoğan döneminde yaşanabilecek solunum sıkıntılarına bağlı ölüm ve kalıcı sekellerin önlenmesi amacıyla Yenidoğan Canlandırma / Neonatal Resüsitasyon Programı (NRP) Eğitimi düzenledi.
İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi koordinasyonunda gerçekleştirilen eğitim programı, 9–11 Aralık 2025 tarihlerinde Ordu’da yapıldı.
Eğitime, üniversite, kamu ve özel hastaneler ile acil sağlık hizmetlerinde görev yapan toplam 50 sağlık çalışanı katıldı.
Trabzon, Erzincan ve Gümüşhane illerinden gelen eğitmenlerin de yer aldığı programda, doğum salonlarında görev yapan sağlık personelinin yenidoğan canlandırma konusunda bilgi ve becerilerinin artırılması, standart ve doğru müdahalelerin uygulanması hedeflendi.
Eğitim kapsamında, yaşamın ilk dakikalarında yapılan doğru müdahalelerin yenidoğanın yaşam kalitesi üzerindeki belirleyici etkisine dikkat çekilirken, ekip çalışmasının ve uygun donanımın önemi vurgulandı.
Program sonunda tüm katılımcıların eğitimi başarıyla tamamladığı belirtilerek, sertifikalarının kendilerine takdim edildiği bildirildi.
Ünye Kent / Burak KAYMAK
14200,54%-0,68
42,71% 0,04
50,30% 0,21
5931,79% 0,40
9522,21% -0,18
Ordu
16.12.2025