Tarih: 22.10.2024 17:46

“Yenidoğan Çetesi” skandalı sorumluları en ağır şekilde cezalandırılmalı!

Facebook Twitter Linked-in

“Bu hastanelerin çalışmasına onay veren, denetlemeyen tüm sorumlular da en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.” diyen Kayhan soruşturmanın takipçisi olacaklarını vurguladı. 

Türkiye, günlerdir “Yenidoğan Çetesi” skandalıyla sarsılıyor. 

Genel Sağlık-İş Ordu İl Başkanı Seydahmet Kayhan, “22 yıllık siyasi iktidarın sağlık politikalarının en acı şekilde sorgulandığı dönemeçteyiz” diyerek sağlık skandalının siyasi boyutuna dikkat çekti. 

-Sağlık Bakanlığı’na sordu! -

Sağlık Bakanlığı’na “Katil çetesi nasıl kuruldu? Bu anılan özel hastanelerin bakanlık denetimi nasıl bu kadar yetersiz olabilir? Bu bebekler öldürülürken neredeydiniz?” sorularını yönelten Kayhan, “Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı ulusal kamucu, halkçı sağlık politikalarının yerini 22 yıllık siyasi iktidarın bakanlarının dayattığı piyasacı sağlık sisteminin geldiği son nokta cinayetle sonuçlanmıştır. Yenidoğan Çetesi, ne ilk ne de son çetedir” dedi. 

Türkiye sağlık sisteminin içerisindeki karadeliğin Yenidoğan Çetesi soruşturmasıyla gözler önüne serildiğini vurgulayan Kayhan, “Bin 400 sayfalık iddianame incelendiğinde görülmüştür ki; bu karadelik en çok da çocukları yutmaktadır. Yalnızca para değil, can almaktadır” ifadelerini kullandı.

-“Ortak çıkarlar için görmezden gelindi” -

Bir yurttaşın CİMER’e yazmasıyla başlayan soruşturmada, Bakan Memişoğlu’nun dönemin İl Sağlık Müdürü olarak CİMER’e gelen ve kendisine tebliğ olan ihbarı ‘mecburen’ Emniyet’e aktardığını anımsatan Genel Sağlık-İş Ordu İl Başkanı Seydahmet Kayhan, şu açıklamayı yaptı:

“İl Sağlık Müdürü olarak yetkisi ve bilgisi olmasına rağmen bu hastanelerin kaçını kapatıyor? Sıfır. En başından beri denetimlerle ortaya çıkarılması gereken katliam, çevrimiçi şikayet üzerine ifşa olmuştur. Yaşanan bu vurdumduymazlığa ‘ihmal’ demek bile güçtür. Ortak çıkarlar gözetilerek görmezden gelinen bir durum olduğu aşikardır.

Apartman altlarında tıp merkezi ve hastanelerin İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nden onay alarak açılması ve ülkede özel hastane sahibi Sağlık Bakanlarının varlığı yüzünden özellerin önünün açılması ve liyakatsiz yöneticilerin koltuğunu kaybetme korkusu ile denetleme mekanizmalarının çalışamaması 12 bebeğimizi canından etmiştir. Kim bilir yıllar içerisinde daha kaç bebeğimizi, canımızı kaybetmişizdir de haberimiz olmamıştır.”

-“Kamuoyunun gözünü boyamak” -

Olayda adı geçen 10 özel hastanenin ruhsatını iptal edilmesine yönelik konuşan Kayhan, “Yetmez. Zaten biliyoruz ki bu kapatılmalar kamuoyunun gözünü boyamaktan öte değildir. Bir süre sonra kapatılan bu özel hastanelerin patronlarının adı değiştirilerek yine yandaşlara hizmete açtırılacaktır. Görüp görebileceğimiz en insanlık dışı örgüt ile karşı karşıyayız ve bir tane yetkili istifası yok.”

-‘Emekçiler töhmet altında’ -

İstismarcılar yüzünden sağlık emekçilerinin adının kirlendiğini vurgulayan Kayhan, ‘Bütün sağlık emekçileri töhmet altında kalmaktadır. Elbette, mesleğini layığıyla icra eden, yaşamak kadar yaşatmaya önem veren sağlık emekçilerinin isimlerine, bir avuç caninin işledikleri suçlar yüzünden leke sürülmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu hastanelerin çalışmasına onay veren, denetlemeyen tüm sorumlular da en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Elimizden ne geliyorsa yapacağız ve soruşturmanın takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Ünye Kent / Haber Merkezi 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —