FATMA CANBULAT ERDEM


2024’te Hatırla !

Mavi Anne


Yılın bu son günlerinde bir muhasebe yaparım içimde, yılı nasıl geçirdim, neler yaşandı, artıları eksileri neler oldu? Hepsinin bende bıraktığı izlere dokunurum birer birer. İyisiyle kötüsüyle her birine teşekkür ederim, şimdiki bana ulaşmam için verdikleri çaba için. Yeni yıldan beklentilerimi sıralarım defterimin satırlarına özenle.

“Sağlığı olanın umudu, umudu olanın her şeyi vardır” sözünü okuduğumda yıllar önce, tüm ailem genç ve sağlıklıydı. Yaşım kemale erince anladım gerçek değerini bu sözün. Yeni yıldan herkese sağlık diliyorum, hastanelere muhtaç olmayalım. Umudumuz her daim bizimle olsun, onu kaybetmeyelim. Daha iyi, daha huzurlu ve dengeli bir hayat için sağlığımız iyi olsun her şeyden önce.

Sevdiklerimiz olsun çevremizde, birlikte vakit geçirmekten keyif aldığımız dostlarımız, akrabalarımız olsun. Gülmekten gözümüzden yaş gelsin, konuşmaktan damağımız kurusun. Mutfağımızdan evimize nefis kokular yayılsın, kalabalık sofralar kurulsun. Hayallerimizi anlatalım, anlattığımız kişi hayalimize sahip çıksın bizi desteklesin.

Özlem dolu kavuşmalar yaşayalım, seyahatin tadını çıkaralım. Yanında huzur bulduğumuz, sessizliğine sığındığımız dostlarımız olsun. Birlikte olmaktan hoşlandığımız, kolaylıkla çalıştığımız iş arkadaşlarımız olsun. Hayatımız kocaman bir fıkra olsun, anlattıkça gülebildiğimiz anılar ağır bassın. 

Başkasını yargılayıp, eleştirmek yerine aynaya bakalım, nasıl kendimizi geliştirebiliriz ona kafa yoralım. Boşa vakit harcamayalım, vaktimizi verimli kullanalım. Neden? demek yerine Nasıl? diye soralım. Günü zorlaştırmaya değil, kolaylaştırmaya odaklanalım. Güzellikleri görmeye başlayalım, çirkinlikleri örtelim, hayatımızı güzelleştirmek bizim elimizde, fark edelim.

İltifat edelim, teşekkür edelim, sürprizler yapalım, hediye verelim, güler yüzlü olalım, güzel sözlü olalım, şükredelim. Bize nasıl davranılmasını istiyorsak biz de aynı şekilde çevremize davranalım. Değer verelim, eleştirmeyelim, sevgi ve saygı gösterelim. Dürüst ve güvenilir olalım, art niyeti, pimpirikli ve huysuz olmayalım. Marifet olmadığını bilelim, kalp kırıcı bir dobralığın. Marifetin, güzel yürekli olmak, nazik ve ince davranmak olduğunu bilelim. 

Boş durmayalım, üretelim, üretmenin, çalışmanın, meşguliyetin cennet olduğunu unutmayalım. Birlikteliklerden güçlenerek çıkalım, destek olmanın, yardımlaşmanın zevkine varalım. Her gün kendimizi mutlu edecek birşey yapalım, kendimizi şımartalım. 

2024'te kendime hatırlatmak istediklerimi sıraladım. Sizler de bir kağıt kalem alın elinize, bakalım neler dökülecek kaleminizden kağıdınıza. İyi yıllar diliyorum sizlere, herkesin gönlünün muradı gerçek olsun bu yeni yılda.

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593