ARİF TAKICI


31 Mayıs Ağızdan Duman Çıkarmama Günü

Güncel


Dün 31 Mayıs Dünya sigara bırakma günüydü…  

   Elveda sigara merhaba hayat. 

     Arkadaşa sordum… Duman nerelerden çıkar?  Bacadan, egzozdan, sobadan, mangaldan çıkar.   Peki ya ağızdan çıkar mı? Git kardeşim işine! Hiç ağızdan duman çıkar mı? Buharla dumanı karıştırıyorsun herhalde. Senin gördüğün adamın ağzından çıkan nefesinin buharıdır!  

       Yok, gardaşım, ne buharı… Bayağı dumandı, işte. Ağzında tuttuğu yaprak dolmasına benzeyen kâğıdın ucundan da ateş gözüküyordu.   

      Bu işte bir iş var… Bak yanılmayasın… Benim bildiğim adamın ağzından duman çıkmaz. Niye ağzından duman çıkarsın ki adam Kafayı sıyırmadı ya!  

        Ha… Arkadaşım uzaydan gelen biri ile tanışmış.   

    Çok şaşırdım. Basında zaman zaman bahsedilirdi uzaylılardan, ama ben pek inanmazdım.  

        Arkadaşın dediğine göre, sadece onunla kontak kuruyormuş.  Israr etmem karşısında arkadaşım beni o uzaylı ile tanıştırdı.   Bende kendisi ile bir röportaj yaptım.   

  

         Aramızda şu konuşmalar geçti:  

         Ben: Merhaba, Dünyaya ve Ünye’ye hoş geldiniz.  

        Uzaylı: Hoş bulduk. 

      Ben:   Biliyor musun?  Ünye ile Dünya’yı tartmışlar, Ünye 250 gr fazla gelmiş.  

          Uzaylı: çok şaşırdım, bir şey anlamadım. Bunu yaptığım araştırmaya yazacağım… Küçük bir yer dünyadan nasıl ağır gelirmiş? Ünye’nin yer altı katmanlarında ağırlık yoğunluğunu artıran madenler var herhalde.  

Ben:  Sen hangi gezegendensin? Söylemem!   

Ben: Neden?  

Uzaylı: Çünkü siz dünyalılar burası gibi orayı da mahvedersiniz! 

Uzaylı:  Sen Yeşilay denilen bir derneğin temsilcisiymişsin, öylemi?  

        Ben: evet, yıllardır mücadele ederim.  

     Uzaylı:  bizim gezegende öyle bir kuruluş yok.  

      Ben: neden?    

     Uzaylı:  Ne demek neden… Delimiyiz ki içimize duman çekip üfleyelim?  

          Ben: Demek çok şaşırdın.  

        Uzaylı: Hem de nasıl… Günlerdir düşünüyorum, bir türlü anlam veremiyorum.  

            Ben:  Peki başka şaşırdığın şeyler de var mı?  

          Uzaylı: Bu nasıl soru? Yaptığınız şeylerin binlercesi şaşırtıcı zaten… Hangi birini sayayım?  

          Ben: Anlat birkaç önemlisini işte!  

            Uzaylı:   Şu sigara meselesi: Bu Dünyalı arkadaşıma da anlattım.  Yahu Dünya denilen şu gezegeninizde yaşayan insanlar ne tuhaf…  Bir sürü zahmetle kazandıkları parayla sigara denilen bir madde alıp, dumanını içlerine çekip ağızlarından çıkarıyorlar. Sonra hasta oluyorlar, sağlıklarını kazanmak için kazandıklarından harcıyorlar. Ama iyileşemeyip bu yüzden bazen de gezegenden erken ayrılıyorlar.  

          Şu başınızı döndüren içki dediğiniz şeyi neden içiyorlar ki? Bir şeyler karıştırıp içiyorlar, sonra da çılgınlar gibi hareket ediyor, komik şeyler yapıyorlar.  

    Yazın fantezi yapmak için yedikleri çekirdeklerin kabuklarını yerlere atıp, sonra tekrar para verdikleri dünyalılara onları süpürttürüyorlar.  

   Kazandıklarından sınırsız yiyip içip önce sağlıklarını bozuyorlar…  Sonra sağlıklarını geri kazanmak için tekrar para harcıyorlar. 

      Yemeklerini çoğaltmak ve lezzetli yapmak için bir sürü katkı malzemesi kullanırlar, tulum gibi şişerler, sonra özel cihazlarla midelerindekini geri aldırır, hatta midelerini küçülttürürler.   

      Çok açgözlü sizin dünyalılar…  Gezegeninizde bir kısım insanlar açlıktan ölürken, diğer kısım insanlar para harcayıp fazla yiyerek obez olup, sonra tekrar zayıflamak için ikinci defa bir sürü para harcıyorlar.  

  Şaka bir yana… Dün sigara bırakma günüydü. İçerisinde tütünden başka en az 25 çeşit madde bulunan sigarayı tezden bırakmak gerekiyor sevgili okurlar. Eski Yeşilay Ünye Başkanı olarak bende size yardımcı olurum… Gelin bırakın şu sigarayı, sağlıklı nefes alın…  

Elveda sigara’’ merhaba hayat’ ’deyin. 

   

 

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593