Şükrü Karaman


Melisa Vargas durdurulamıyor


Atatürk’ün kızları 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda destan yazmaya devam ediyor. 

Çeyrek finalde, dört kez Avrupa, iki kez olimpiyat şampiyonluğu edinen Çin’i zorlu mücadelenin ardından 3-2 yenerek yarı olimpiyat oyunlarında ilk kez yarı finale yükseldi. Büyük baskı altında özveri ile oynayan kızlar, kazanmayı başararak ülkeyi yine sevince boğdu.

Son günlerde “devşirme” diye eleştirilen Melisa Vargas freni boşalmış kamyon gibi durdurulamıyor. Çin karşısında yine muhteşem oynayarak aldığı son derece kritik sayılarla o çevrelere gerekli yanıtı verdi. O nasıl havaya sıçramak, o nasıl önlenemez smaçlar öyle? Olimpiyat oyunlarında sayı rekoru kırarak dünyaya kendini hayran bıraktı.  O artık bizden biri.

Vargas gibi son derece nitelikli ele sahip olursan her maça bir adım önde çıkarsın. Buna geriden gelip kazandığımız Hollanda ve Dominik Cumhuriyeti grup maçları ile çeyrek finalde Çin karşılaşmasında bir kez daha tanık olduk. Öyle bir anda sayı kazandırıyor ki, adeta maçı çeviriyor. İşte bu denli karakterli ve başarılı el Melisa Vargas. Artık bırakı şu ucube “devşirme” sözcüğünü kullanmayı.  Vargas’ı izlemenin keyfini yaşayın, kızlarla gururlanın     

Salt Melisa Vargas değil, kaptan Eda, Hande, Ebrar, Zehra, Meliha, Gizem, Derya, Elif, Aslı, Beyza, İlkin, Cansu da son derece özveri ile oynayarak Çin’e parkeyi dar etti. İkinci setin başından maçın sonuna değin Derya’nın, Meliha’nın oyuna inanılmaz katkısı ve sayıları yengide etkili oldu. Cansu, sakatlanana dek elinden geldiğince mücadele etti. Her maçın gizli kahramanı Gizem, yine yıldız gibi parladı.

Melisa Vargas ne denli takımın as oyuncusu ise Hande, Eda, Ebrar ve Zehra da  o denli vazgeçilmez eller. Onların parkede güven veren duruşu, yenilgiyi kabul etmeyen savaşımcı yapıları takımımızın en büyük güvencesi. Onları izlemek ayrı bir keyif, ayrı bir gurur. 

Başarıları ile ülkeye voleybolu sevdiren, her maçlarında ulusu ekran başına kilitleyen Atatürk’ün kızları bu kez de Paris’te dünya voleybolunun çok güçlü takımı Çin’i yenerek olimpiyat oyunlarında ilk kez yarı finale yükseldi,  tarih yazdılar. Aslında, katıldıkları her turnuvada tarih yazıyorlar, inanılmazı başarıyorlar.

 Hollanda ve Dominik Cumhuriyeti’ni yenen, turnuvanın favorisi İtalya’ya yenilerek gruptan çıkan kızlar, grubunda üçte üçte yapan Çin’i yenerek çok bilmiş çevrelere de gereken mesajı verdi. Sırada İtalya- Sırbistan maçının kazananı ile 8 Ağustos’ta oynanacak yarı final maçı var. Umarım rakip grup maçlarında 3-0 yenildiğimiz İtalya olur. Zira onlarla görülecek hesabımız var.

Olimpiyat kürsüsüne çıkmayı garantileyen kızlar neden final oynamasın? Finale yükselip, altın madalyayı Türkiye’ye getireceklerine inancımız sonsuz. Haydı kızlar, altın madalyaya iki maç kaldı. Siz başarırsınız. Türkiye,  8 Ağustos Perşembe günü ekran başına.  

 

   

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593