FATMA CANBULAT ERDEM

Tarih: 13.09.2024 18:30

Ah! Narin Kızım

Facebook Twitter Linked-in

Kadınlar, köpekler, çocuklar, bebekler, doğa katledilmeye, istismar edilmeye devam ederken vicdanımız sızlıyor, insanlığımızdan utanıyoruz. Sosyal medya ve televizyonlarda her gün bir felaket haberi, insan demeye dilim varmayan yaratıkların vahşice işlediği cinayetler, katliamlar. Gözyaşlarımız kurudu, isyanımız arttı, bu korku ve acı ikliminin kime, kimlere yararı var? Aklıma bu sorudan başka bir şey gelmiyor. Tüm bunlara gözlerimizi kapatıp hiç olmamış gibi yapamayız tabi ki.

 

İyi ve vicdanlı insanların kötülerden daha fazla olduğu inancındayım ben hala. Sadece seslerini duyan yok, onların yüzü suyu hürmetine dönüyor bu devran. O nedenle güzellikten, olumlu olmaktan vazgeçmemek gerektiğini düşünüyorum.

 

Korkmak ve endişelenmek yerine “bunları değiştirmem için hangi bilinç ve seçim olabilirim?” sorusunu sorabiliriz bu sayede enerji alanlarını değiştirmemiz mümkün” diyor Access Bars Eğitmeni, Buket Aytekin. Hayatın tümü bana kolaylık, neşe ve ihtişamla gelir! diye güne başlamamızı öneriyor.

 

Arjantinli şarkıcı ve söz yazarı Facundo Cabral’ın yazdıkları ise etkileyici; 

 

Sahip olduğun her şey sana verildi. Başındaki tek saç kılını bile kendin uzatmadın, o nedenle hiçbir şeyinin sahibi değilsin. Üstelik hayat senden bir şeyler alıp götürmüyor, seni bir şeylerden kurtarıyor. Daha yükseklere uçabilmen, mükemmelliğe ulaşabilmen için seni hafifletiyor. Beşikten mezara kadar hep okuldayız ve senin sorun dediklerin aslında gördüğümüz dersler. 


Hayır, kimseyi yitirmedin; ölen sadece bizden biraz önce gitti, çünkü orada hepimiz buluşacağız. Üstelik, sevginin en güzel yanı, hep kalbinde olması. Ölüm yok, sadece taşınmak var. Öte tarafta seni harika insanlar bekliyor; anneannen, deden, yoksulluğun insanı sevgiye daha da yaklaştırdığına, çünkü paranın insanı birçok şeyden uzaklaştırdığına ve bizleri birbirimizden kuşkulanır hale getirdiğine inanan annem. 


Sadece sevdiğini yap, mutlu olduğunu göreceksin. Sevdiğini yapan başarmaya mahkumdur. O başarı da vakti saati gelince ortaya çıkacaktır, çünkü orada olması gerektiği an kendiliğinden orada olacaktır. Hiçbir zaman zorunluluktan ya da uzlaşmak adına yapma; sadece sevgi için yap. O zaman keyif içinde yaşayacaksın ve o keyifle her şey mümkün olacak. Ve de hiç çaba harcamayacaksın. Çünkü hayatın doğal gücü seni harekete geçirecek. 

 

Sevinmek için o kadar çok fırsat var ve dünyadaki yolculuğumuz o kadar kısa ki, acı çekmek zaman kaybından başka bir şey değil. 

 

Yaşama sevinci veren o kadar çok şey bulabilirsin ki. Sana ihtiyacı olan çocuğa yardım et ki, o çocuk da oğlunun yol arkadaşı olsun. Yaşlılara yardım et ki, sen yaşlandığında gençler de sana yardım etsinler. Ölçüsüz ver; göreceksin, karşılığında sen de ölçüsüz alacaksın. 
Sevginin objesine hatta sevginin kendisine dönüşecek kadar sev. Ve birkaç cinayetin ve birkaç intiharın dengeni bozmasına izin verme; iyi çoğunluktadır ama sessiz olduğu için fark edilmez. 

 

(Facundo Cabral’ın yazdığı metinden alıntılar yapılmıştır)


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —