FATMA CANBULAT ERDEM


Aşkın Dünkü Çocukları


Bizim memleketin insanı doğuştan “Artiz” dir bana göre; babam, abim, amcalarım hep yüksek sesli konuşurlardı adeta bir sahnede rol alır gibi. Ben de fena sayılmam; sahneleri sevdiğim doğrudur, hep bir göz önünde olma, bir şeyler anlatma, insanları etkileme, alkış almayı sevme durumu, sanırım bu Ünyeli olmaktan kaynaklanıyor! 

Uğur Yücel ve Hülya Avşar’ın başrolünde olduğu filmde, Ünyeli hemşerilerimin rol alacağı ve Ünyeli A. Selim Tuncer Abinin yapımcılığını üstlendiği, hikâye yazarları arasında abim İsmail Canbulat’ın da yer aldığı “Aşkın Dünkü Çocukları” sinema filminin çekimlerinin başlandığı haberine sevindim sevinmesine de bizim memlekette yaşananlar ve yaşayanlar hep film zaten. Ünye’nin Dünkü Çocukları yıllardan beri Ünye’de Resmi Bayramlarda yaptıkları gösterilerle, kostümleriyle Ünye halkına filmlerin en güzelini yaşatıyorlar. 

Televizyon dizilerinde izlediğimiz Ünyeli oyuncu Mustafa Şimşek’in yanı sıra Kerim Aydemir, Hamza Alp, Musa Tapçı, Ogün Sanioğlu, Orhan Bodancı gibi Ünyeli oyuncular da yer alacak bu filmde.

Ünye’nin tüm Ülkede tanınma zamanı geldi demek ki; emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu film ile Ünye’nin gizli kalmış cevherlerinin parlayacağını ve kendilerine hayran bırakacağına inanıyorum. Trajikomik, sıcak bir aşk ve arkadaşlık hikayesi deniliyor basın bülteninde filmin konusuna. Filmin başrolünde; Ünye’nin doğa güzelliği, sokakları, evleri, samimi ve eğlenceli halkı olacak eminim. 70’li yıllarda Ünye’de geçen çocukluğumun naif ve nüktedan tadını yakalayacağını düşündüğüm filmi beyaz perdede izlemek çok keyifli olacak.

Yönetmen Levent Onan, heyecanlarına ortak olan, yardım için koşturan misafirperver Ünyelilerden çok etkilenmiş, sinema izleyicilerine muhteşem bir film sunacaklarını ifade etmiş. Ünye’de çekilen “Aşkın Dünkü Çocukları” filminin Türk sinemasına yeni bir soluk getireceğine inandığını söyleyen A. Selim Tuncer’e yürekten katılıyorum. Merakla filmin vizyona girmesini bekliyorum, yolu açık olsun.

 

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593