FATMA CANBULAT ERDEM


ÇANAKKALE GEÇİLMEZ


18 Mart 1915’te Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yazdığı bir  kahramanlık destanı olan Çanakkale Zaferi, tarihe damgasını vurmuş önemli olaylar arasında yer alıyor. Gelibolu Yarımadasına ayak bastığınızda adeta o topraklar sizinle konuşuyor. Kilitbahir köyünde bulunan Çanakkale Boğazının en hakim yerindeki anıt; “Dur Yolcu! Bilmeden gelip bastığın bu toprak bir devrin battığı yerdir! diye sesleniyor.

Çanakkale Zaferi milli birlik ve beraberliğin de en güzel örneği. Çanakkale Savaşları, bizim en ağır şartlar altında dahi asla yenilgiyi kabul etmeyeceğimizin, bağımsızlık dışında bir alternatifimizin olmadığının dünyaya ilanıdır.  Millet olarak her zor zamanda bir araya gelmeyi, kenetlenmeyi nasıl başardığımızı bu zorlu deprem felaketinde de  açıkça gördük.

Hele de vatan söz konusu olduğunda, kimsenin canını dahi düşünmediğini hepimiz atalarımızın kahramanlık destanlarından biliyoruz. Vatan sevgisinin ne olduğunu, bağımsızlığın, özgürlüğün ne kadar yüce değerler içerdiğini gelecek nesillere göstermemiz gereken bir gündeyiz.

Birlik ve beraberliğe, sevgi dili kullanmaya daha fazla ihtiyaç duyduğumuz günlerdeyiz. Bizlere ve bizden sonraki nesillere düşen, bu güzel toprakların sonsuza kadar barış içinde olmasını sağlamak. Zengin doğal kaynaklarımızı değerlendirerek kalkınmamızı sağlamalı. Herkesin bir arada güzel günlere ulaşmamızı hedeflemeli ve bunun için can cana, yan yana var gücümüzle çalışmalıyız. Türkiye’yi dünyanın en çağdaş ve en gelişmiş ülkesi yapma hayali içinde olmalıyız.

Kahraman şehitlerimizi ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle ve rahmetle anıyorum.

 

 

 

 

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593