METİN TAMTÜRK


EURO 2024’e Doğru…

METİN TAMTÜRK


Avrupa Şampiyonası Eleme maçlarında Stefan Kuntz ile istediği sonuçları alamayan Milli Takımımız, Vincenzo Montella’yı göreve getirdikten sonra grubunu lider bitirerek Avrupa Şampiyonası’na katılmayı başarmıştı. Artık Avrupa Futbol Şampiyonasına az bir zaman kala süper ligin sona ermesinin ardından şampiyona havasına yavaş yavaş giriyoruz. 

 

Almanya'daki 10 şehrin ev sahipliğinde 14 Haziran’da Münih'teki Allianz Arena’da Almanya ile İskoçya’yı karşı karşıya getirecek olan açılış maçı ile başlayacak olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda 14 Temmuz’da oynanacak olan final maçı ile sona erecek. Şampiyonaya Almanya'nın Berlin, Köln, Münih, Frankfurt, Hamburg,  Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart ve Düsseldorf şehirleri ev sahipliği yapacak. 

 

Ev sahibi Almanya'nın da doğrudan katılımıyla Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde 24 takım mücadele edecek. Milli takımımız Gürcistan ve Portekiz maçlarını Borussia Dortmund takımının ünlü stadı Signal Iduna Park'ta oynayacak. Borussia Dortmund’un lig maçlarında 81.000 kişiye oynadığı Signal Iduna Park Euro 2024’te sadece koltuklu seyirci kabul edildiği için kapasite 65.851'e düşürülecek. Grubumuzdaki son maçımızda ise Hamburg’ta bulunan 55.000 kişilik Volksparkstadion’de Çekya ile karşılaşacağız. 

 

Turnuva öncesi açıklanan 35 kişilik geniş kadroda genç ve sürpriz isimler yer alıyor. Ancak turnuva döneminde hangi oyuncunun sakat, hangi oyuncunun formda olacağını şu andan bilmemiz mümkün değil. Montella’nın 35 kişilik havuzdaki tüm oyunculardan kaliteli bir kadro ile finallerde yer alacağını söyleyebiliriz. İngiltere, İtalya, Almanya, İspanya gibi kaliteli liglerde oynayan iyi bir jenerasyona sahibiz. Grubumuzda ilk maçımızda ilk defa şampiyonaya katılma heyecanı yaşayacak olan Gürcistan ile oynayacağımız müsabaka grupta geriye kalan iki maçımız için önemli bir randevu olacak. Portekiz’in favori olduğunu kabul etmemiz gerekse de, her takımla başa baş oynayabileceğimizi daha önce gösterdik. Çekya ile oynadığımız her maç da ilginç sonuçlara sahne olmuştu bugüne kadar. Gruptan ilk iki sıra içinde yer alarak son 16 takım içine adımızı yazdıracağımıza inanıyorum.

 

Kadromuza baktığımızda kalecilerimizin formsuz bir sezon geçirdiği gerçeğini söylememiz gerekiyor. Buna karşın savunma ve orta saha pozisyonlarında yeterli kalite var. Sadece forvet bölgesinde Burak Yılmaz’dan sonra net bir golcümüzün olmaması Montella’nın bu noktada kimden nasıl bir fayda elde etmeye çalışacağı sorusu herkesin aklındaki ortak soru. Zira şu anda adı geçen genç oyuncuların hem nokta golcü olmaması hem de tecrübe eksikliklerinin olması sanırım maç sonuçlarına göre en çok tartışılacak bölge olacak. Genç yeteneklerin sayısı ve deneyimli oyuncuların liderliği ile organizasyonda adından söz ettiren bir Milli Takım izlemek hepimizin arzusu. 

 

2022 yılındaki son Dünya Kupası’na katılamayan, 2020 yılındaki Avrupa Şampiyonası’nda ise oynadığı üç maçta bir puan bile alamayan Milli Takımımız ile Euro 2024’e daha umutlu gidiyoruz. Turnuvanın Almanya’da düzenlenecek olması nedeniyle taraftar açısından da avantajlı olacağımız bir gerçek. Kadro kalitesini sahaya yansıtabilirsek turlar geçerek güzel bir netice alınacağını umuyorum.

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593