HÜSEYİN SAKA ( Klinik Psikolog)

Tarih: 26.06.2024 17:49

Gelin tanış olalım

Facebook Twitter Linked-in

Gelin tanış olalım
İşi kolay kılalım
Sevelim sevilelim
Dünya kimseye kalmaz

Yunus Emre 

Merhabalar Kıymetli okuyucularımız. Sizlerle yeni bir yolculuğa çıkmadan önce Yunus Emre’nin de dediği gibi işi kolay kılmak için tanış olmak istedim. Bu tanışma sürecini biraz alışılmışın dışına çıkarak yapmak istiyor ve birkaç soruyu hem kendime hem sizlere sormak istiyorum. 

Nereli olduğumuzu, yaşımızı ve kimin evladı olduğumuzu hatta adımızı bilmesek nasıl tanıtırdık kendimizi. Okumaya devam etmeden önce birkaç dakika bu soruların cevabını düşünelim ve sonrasında devam edelim lütfen. İnsanın yaşından, cinsiyetinden, mesleğinden ibaret olmadığını duygularıyla bir bütün olduğunu düşünmek huzur veriyor ve duygularla tanışmak ise daha anlamlı geliyor. 

Renk olarak yeşili çok seven biriyim diyerek başlamak isterim kendimi tanıtmaya. Yeşil doğanın rengi olarak adlandırılır ve birçok tonu içinde barındırır. İlk baharda farklı bir yeşil karşılar bizi, yazları çok farklı bir yeşil ama her tonu muhteşem. 

Bir şiir olsam Erdem Beyazıt’ın Aşk Risalesi olmayı tercih ederdim mesela. Dirilişi, yeniden uyanışı hatırlatır ve duygularımı canlı tutar. Şairin gönül tasviri ise bambaşka dünyalara götürür beni. 

Bir şarkı olsam Barış Manço’nun Ahmet Bey’in Ceketi adlı şarkısını tercih ederdim. Mahalleye rağmen bildiğini yapmaya devam etmesi. Sıradanlık ve aynılık yerine farklılığın zenginliğini tercih etmesi, yeniliğe açık olması…

Kendimizle de tanışmaya yardımcı olan bu alıştırmayı siz değerli okuyucularıma da tavsiye ederim. Duygularımızla beraber sosyal kimliğimiz de önemli tabi. Tanışıklığımızı pekiştirmek için biraz da sosyal kimliğimden bahsetmek istiyorum.

Ben Klinik Psikolog Hüseyin Saka. Yaklaşık 6 yıldır psikoloji alanında profesyonel olarak çalışıyorum. Bu sürecin son 4 yılında ise 12 yaş ve üstü danışanlarımla psikoterapi hizmeti yürütmekteyim. Yurt içi ve yurt dışı birçok sivil toplum kuruluşun da gönüllü ve profesyonel olarak bulundum. Haziran ayından itibaren kurucusu olduğum Ünye Neva Psikoloji ’de danışanlarımla sürecime devam etmekteyim. Sizlerle bu köşemizde uzmanlık alanlarımdan biri olan bağımlılık hastalığını daha yakından tanımak için bir yolculuğa çıkacağız. Yüz yüze de tanış olmak isteyen siz değerli okuyucularımızı merkezime beklerim. Sağlıcakla kalın…

 

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —