İSMAİL AYDIN


Gül Tabiatlı Olmak


Mevlana Hazretleri buyurur: “Önemli olan gül tabiatlı olabilmektir. Yani bu dünya bahçesinde dikenleri görüp, onlardan incinip dikenleşmek değil, oraya kış gibi çilelerle girse, onları bahar iklimiyle kucaklayarak, tüm âleme bir gül olabilmektir.”

Yaşadığımız çağın olumsuzluklarına öylesine alıştık ki, artık gül tabiatlı olmak kelimesi bile ilginç geliyor bize. Oysaki insan gül tabiatı üzerine yaratıldı ve yeryüzüne halife olarak gönderildi. İnsan fıtratında Rabbini bilme ve O’nu sevme fıtratı vardı, lakin düşmanı çok çetindi. Şeytan and içti ve insanı yoldan çıkarmak adına lanetlenmeyi bile göze aldı. İnsanoğlu yüzyıllar boyunca tabiatındaki gül kokusunu saçmaya görsün hemen şeytan harekete geçti ve türlü hileler, türlü oyunlarla yapmadığını bırakmadı.

İnsanın dünyaya ayak basmasıyla başlayan ilahi imtihan, hep gül tabiatlılarla şeytan arasında geçen çetin mücadelelerle devam etti. Rabbimiz insanlığın kurtuluşu adına nebiler gönderdi. Hepsi de gül tabiatlıydı. Hepsi de insanlık gül tabiatlı olsun diye mücadele etti. Fakat imtihan bu ya, Allah’ın Resulleri dahi şeytanın hileleri ile mücadele ettiler ve çok zorlu sınavlardan geçtiler.

Zalim krallar, söz dinlemez kavimler, Nemrutlar, Firavunlar, ahlaksız insanlarla uğraştılar ve hep İ’la-yı Kelimetullah adına mücadele ettiler. Yüz yıllar, binyıllar hep insanın imtihanı adına çetin mücadelelerle geçip gitti.

Sonra dünyaya öyle bir gül tabiatlı insan geldi ki, O’nun gül kokusu tüm arşı kapladı. Dünyanın bilmediği, görmediği, duymadığı duygular saçtı çağına ve çağlar sonrasına. Gül tabiatlı olmanın tanımı O’ydu. Tüm zamanların en güzel kokan bütün güllerinin kokusu vardı O’nda. O’nun güzelliği, inceliği, kibarlığı, şekli, şemali tüm güllerden güzeldi. O’nu gören bakmaya kıyamadı ve bakmaya doyamadı. Değil on dört asır, on dört milyon asır geçse dahi özlenecek, beklenecek güldü O.

Şimdi o gül tabiatlı Resul’ün tabiatındaki güle muhtaç insanlık. Dünyanın yaşanabilir kılınması, O’nun gül tabiatının örnek alınmasına bağlıdır. Modern çağın karmaşasında anlamını yitiren insana dair duygular O’nun kokusu yayılarak yeniden canlandırılabilir. Gül tabiatlı olmak isteyen O’nu örnek almalıdır.

Salât ve selam önderimiz, liderimiz, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV) üzerine olsun. Rabbim bizleri O’nu örnek alıp O’nun yolunda giden kullarından eylesin.

 

 

 

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593