FATMA CANBULAT ERDEM

Tarih: 24.05.2024 17:45

Hayat Bu!

Facebook Twitter Linked-in

“Hayatın amacı mutlu olmak değildir. İşe yarar olmaktır. Onurlu olmaktır. Merhametli olmaktır. Yaşadığın süre boyunca bir fark yaratmaktır.” Ralph Waldo Emerson

Fark yaratan, kendine özgü, üreten insanlara karşı bir hayranlığım oldu her zaman. Rol model alınacak insanlardır onlar, hayatta pes etmeyen, tüm zorluklara rağmen yıkılsa bile ayağa kalkmayı bilenlerdir. Acıları ile beslenmezler, kırgınlığı, hastalığı, hayal kırıklıklarını yaşar ve geçerler, hayata tekrar neşe ve azimle devam edecek gücü bulurlar.

Eminim sizin de tanıdığınız merhametli, onurlu, fark yaratanlar vardır hayatınızda. Mutluluk günümüzde çok şişirilen bir kavram; çok pahalı bir çantayı, arabayı, mücevheri aldığınızda mutlu olursunuz, bir süre sonra mutluluk alışkanlığa bırakır yerini, sonra da sıradanlaşır, farkına bile varmazsınız onun değerinin.

Huzurlu ve dengeli bir hayatın formülü çok basit aslında; başka bir yüreğe dokunan faydalı bir iş yapıyorsanız, birinin yüzünü güldürmeyi başarabiliyorsanız, hayır duası alabiliyorsanız, ruhunuz tatmin oluyorsa yaptığınız o işten doğru yoldasınız. Kendini sürekli geliştirme çabası içinde olmak, eğitimin yaşı olmadığına inanmak, öğrenecek ne çok şey, okunacak ne çok kitap olduğu bilinciyle yaşamak da insanı her zaman dinç kılıyor.

Sokrates’in dediği gibi; “Bildiğim tek şey, hiçbir şey bilmediğimdir.”

Meraklı ve neşeli biriyseniz hiç yaşlanmayacağınıza bahse girebilirim. Doksan yaşının üzerinde bir yakınımdan yola çıkarak bu iddiayı dile getiriyorum. Her yaş gurubundan dostunuz olsun, günceli takip edin, hayata pozitif bir bakış açısıyla bakın, şikâyeti unutup, bolca şükredin, başkalarıyla uğraşmayı bırakın, kendi hayatınızı nasıl güzelleştirebileceğinize kafa yorun, hayata gülümseyin, insanları sevin ve kocaman sarılın.

Bu yaşsız her daim genç hisseden yakınımdan kulağa küpe edilecek öğretiler; 

Bütün günümü yaşlı bedenimin bana verdiği sıkıntıyı düşünerek geçirmem, yataktan kalktığımda sağlıklı hissettiğim organlarım için şükrederim. Gözlerim açık olduğu sürece her yeni gün bir hediyedir.  Yaşlılık banka hesabı gibidir, ne yatırdıysan onu çekersin hesabından. Bu nedenle benim tavsiyem banka hesabına dolu dolu mutluluk yatırman olacak. Mutlu olmak için de kalbini nefretten, zihnini endişelerden arındır, beklentileri azalt, mucizelere inan.

Sizi neşelendirip dans ettirecek bir müzik önerisi bırakıyorum buraya;

 What a Life /Scarlet Pleasure

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —