TEMEL OVALI


Tercihler Başladı


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Liseye Geçiş Sınavı (LGS) puanıyla öğrenci alacak liselerin 2023 yüzdelik dilimlerini ve 2024 kontenjanlarını açıkladı. Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) bu yıl giren öğrenci sayısı 992 bin 906 olurken, 352 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.

 

        Liselere Geçiş Sistemi tercihleri, 01 Temmuzdan itibaren 17 Temmuz'a kadar e-Okul üzerinden yapılacak. Geçen sene sınava 1 milyon 31 bin 799 öğrenci girdi. Milli Eğitim Bakanlığı sitesinde açıklanan okulların yüzdelik dilimleri bu 1 milyon 31 bin 799 üzerinden yapıldı. 

 

Bu sene kaçıncı sırada olduğunuzu bulmak için de sınava giren 992 bin 906 öğrenci sayısını dikkate almalı öğrenciler. Sizin yüzdelik diliminiz yüzde 1 ise, bunun anlamı 9 bin 929 ya da 9 bin 950 arasındasınız ki,  geçen yıl yüzde 1 ile alan okula (10 bin 350’den) çok rahat girersiniz. Ancak burada dikkate alacağınız bir başka konu da okulların kontenjanı olmalı, azaldı mı, arttı mı bilmelisiniz.

 

        Merkezî sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğüne göre tercihler doğrultusunda yerleştirme yapılacak.

 

        Yerel yerleştirme işlemleri; okulların türü, kontenjanı ve konumuna göre il, ilçe millî eğitim müdürlüklerince oluşturulan ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara sırasıyla öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanı üstünlüğü ve okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılacak.

 

Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla 8, 7 ve 6'ncı sınıflardaki yıl sonu başarı puanı üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılacak.

 

        Öğrenciler, ilk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapabilecek ve yerel yerleştirme tercihlerinde ilk 3 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en fazla 5 okul tercih edebilecek.

 

Tercihlerde aynı okul türünden (Anadolu lisesi, mesleki ve teknik Anadolu lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) en fazla 3 okul seçilebilecek.

 

Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için tercihlerini gerçekleştiren öğrenciler; istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar ekranından en fazla 10, pansiyonlu okullar tercih ekranından da en fazla 5 okul olmak üzere toplamda 20 okul tercihinde bulunabilecek.

 

        Yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar, 22 Temmuz 2024 tarihinde "meb.gov.tr" adresinde ilan edilecek.

 

        Tüm öğrencilerimize başarılar dilerim…

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593