HAKAN KORKMAZ


Ünye’nin İl Olma Hayali Tasarrufa Takılır mı?

ararzkan68@hotmail.com


Yaz ayları yaklaşırken, ülkemiz ekonomik anlamda tasarrufa gidiyor. Birçok yatırımın çerçevesi çizilse bile, tasarruf tedbirleri nedeniyle durma noktasına gelme ihtimali yüksek. Kamulaştırmaların erteleneceği, yerel belediyelerin hizmetlerinde kısıtlamalara gideceği ve hatta seçim döneminde verilen bazı sözlerin yerine getirilemeyeceği bir döneme girebiliriz.

Umarım; Ünye – Akkuş – Niksar Yolu bu tedbirlerin dışında kalır. Ödeneklerin artacağı müjdesi gelirken, sahada bu artışı göremeyebiliriz. Aynı şekilde Kültür Merkezimizin bitirilmesi ve açılması planlanırken bu süreç de olumsuz etkilenebilir. Serbest Bölge projesi, şu ana kadar ses getirmediği gibi, tasarruf tedbirleri kapsamında yalnızca söylemde kalabilir.

Umarım ki; Ünye Konteyner Limanı için yapılan yatırımlar, kruvaziyer seferlerinin yeni sözleşmeleri, Ro-Ro taşımacılığı anlaşmaları ve üniversite yerleşkesi yapılaşması bu tedbirlerden etkilenmez.

Ancak önemli görürüm.  Trabzon ve Samsun yatırımlarının aynı oranda durup durmayacağını, mevcut milletvekilleri sayesinde bu şehirlerin tasarruf tedbirlerinden en az etkiyle kurtulup kurtulmayacaklarını izleyeceğim.

Ünye’nin durumu gerçekten talihsiz.

İktidarın yarını göremediği, gelişmeye çalışan, fakat tüm olumsuzlukları da derinden hisseden bir kent. İl olma hayali, mevcut şartlar altında zor görünüyor. Ekonomik sorunların çözümü konusunda Ankara’nın önceliklerini göz önünde bulundurduğumuzda, Ünye için yeni bir kapının açılmasını beklemek hayal olabilir.

Ancak umutla izlemekten başka çaremiz yok. İl olma kriterlerini tamamlayarak, yerel boşlukları doldurmak önemlidir. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı hemşerimiz Yavuz Selim Kıran ile koordineli çalışarak, iktidardan gelen desteklerden faydalanmamız gerekiyor. Huzurevi projesi tamamlanabilir, Sabancı Çocuk Yuvası yeniden inşa edilebilir ve Bakanlık hizmetlerinden yararlanılabilir. Bunun için birliktelik şart.

Bu noktada, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve Bakan Yardımcısı Kıran’ın iş birliğini görmek umut verici. 

Sayın Kıran, partili partisiz herkesin gönlünü kazanmış, ağır ve kendinden emin adımlarla ilerleyen bir siyasetçi. Bugün ve yakın geleceğin önemli isimlerinden biri olacak gibi görünüyor. 

Ankara’ya karşı tek vücut olmak, istemek ve kararlı olmak çok önemli.

Biliyorum.

Kalın sağlıcakla.

 

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593