ARİF TAKICI


Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesiminde Neler Oluyor


Yunanistan 1871 yılından bu yana megali idea hayali ve saplantısıyla Yunan halkına çok büyük ıstıraplar çektirdi, ülkeye sosyal ve ekonomik olarak büyük kâbuslar yaşattı.

Emperyalist ülkelerin desteğiyle megali idea düşleriyle girdiği Anadolu’dan topukları kıçına vurarak kaçan Yunanistan’da savaş sonrası sular durulmadı… Savaş sonrası oldukça sayıda General ve siyasetçi idam edildi. Daha sonra iç savaş çıktı… Daha sonra askeri darbe yapıldı, Yunan Kıralı ülkeyi terk etmek zorunda kaldı. Geldiğimiz noktada da ekonomik sıkıntılarla boğuşmaktadır..

Bu gün itibarıyla Yunanistan Türkiye ye karşı üstünlük kurmak ve Helenizm’i güçlendirmek, Megali idea hayallerini gerçekleştirmek için topraklarını Amerika’ya peşkeş çekmektedir.

Adaları Lozan antlaşmalarına aykırı bir şekilde silahlandırması uluslar arsı hukuka göre yasak olmasına rağmen, AB ve ABD buna ses çıkartmamaktadır.

Buna tezat olarak Rum ve Yunan lobisinin etkisiyle Kıbrıs’ta bulunan Türk askerinin çekilmesini dillerine dolamaktadırlar. Batılı ülkelerin ikiyüzlülüğü ve çifte standardından bıkkınlık gelmiştir. 

Bu gün memur maaşlarını vermekte zorlandığı bile görülen Yunanistan Kıbrıs’ı karıştırıp Türk askerinin çekilmesini sağlamak, Egede Türkiye’yi sıkıştırmak ve karasularının sınırlarını artırmaya çalışmak gibi saçma sapan işlerle iştigal etmektedir. Bu akla ziyan bir politikadır.

Amerika Yunanistan’a kurduğu üstlerle bölgede kaygı verici bir yol izlemektedir.

Şu anda Amerika’nın Yunanistan da: Yunnuli kışlası, Litohoru atış alanı, Valos Georgula kışlası, Selanik askeri üssü, Girit Suda üssü, Selanik üssü, Kavala üssü, Larisa üssü, Stefanovıc üssü olmak üzere birçok askeri üssü bulunmaktadır.

Bu yetmezmiş gibi, Yunan hükümeti Kıbrıs Rum kesimine de destek çıkarak, oradaki askeri üstleri de çoğaltmaya çalışmaktadır.

Kıbrıs’ta şu anda Amerika, İngiltere, İsrail, Fransa olmak üzere çok sayıda ülkenin üssü bulunmaktadır.

Şimdi bu duruma baktığımızda bu üstler kimin için kuruluyor? Türkiye için!

Peki, bu Yunanistan ve Kıbrıs Rumlarına hangi yararları sağlayacaktır? Böyle yaparak Türkiye’yi korkutmayı,  Kıbrıs politikasından ya da Ege politikasından geri adım attırmayı mı düşünmektedirler? Türkiye’nin Batı Trakya ve Kıbrıs Türklerinin haklarını kulak arkası mı yapacağını düşünüyorlar? Şayet böyle düşünüyorlarsa, bunlar boş düşünceler, ham hayallerdir! 

Türkiye Kıbrıs ne Türkünün, ne de batı Trakya Türklerinin haklarını aramaktan, geri, durmaz… Kıbrıs’taki davasını savunmaktan geri durmaz.

Bu Yunanlılar Birinci dünya savaşında da şimdiki gibi emperyalist devletlerini arkalarına alıp, Megali idea hayaliyle Anadolu’ya saldırdılar… Ne oldu?  Genel komutanlarını ve sancaklarını esir bırakarak arkalarına bakmadan İzmir’e doğru kaçtılar, denize döküldüler.

Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok… Ama sen bir kendine gel be komşu! 

Yahu hala Kıbrıs, ege bölgesi, İzmir ve İstanbul’u almayı, İstanbul’u Helenizm’in başkenti yapmayı düşlüyor, ham hayallerin peşinde koşuyorsun… Şu çağda siz bunlara inanıyor musunuz?

Şu ders kitaplarında hala Türk düşmanlığı işlemeniz komik oluyor ama!

Yahu sizin topraklarınız size, bizimkiler bize bolca yetiyor. Bırak bu sapkınlıkları komşu. Çeşitli alanlarda işbirliği yapıp beraberce ekonomimizi geliştirelim. Bak, Almanya yardım etmese memur maaşlarını bile ödeyememiştin.

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593