Ordu’da Nisan ayının son günlerinde etkili olan soğuk hava dalgası, yüksek rakımlı bölgelerde kar yağışına neden oldu. Özellikle 2.000 metre rakıma sahip Çambaşı Yaylası, sabah saatlerinde başlayan kar yağışıyla birlikte beyaz bir örtüyle kaplandı. Baharın ortasında gelen bu sürpriz kar yağışı, hem bölge halkını, hem de yaylayı ziyaret eden misafirleri şaşırttı.
Karla kaplanan ağaçlar, evler ve yayla yolları kartpostallık manzaralar ortaya çıkardı. Bahar mevsiminde beklenmeyen bu görüntüler, özellikle fotoğraf tutkunlarının da ilgisini çekti. Yaylayı ziyaret edenler, keyifli manzarayı görüntüleyebilmek için telefon ve fotoğraf makineleriyle doğayı kayıt altına aldı.
Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgilere göre, önümüzdeki birkaç gün boyunca Ordu’nun yüksek kesimlerinde soğuk havanın ve zaman zaman kar yağışının etkili olmaya devam edeceği belirtildi.
Baharın son günlerinde kış mevsimini yeniden yaşayan Çambaşı Yaylası, doğa tutkunları için eşsiz bir güzellik sunmaya devam ediyor.
Ünye Kent / Haber Merkezi
9400,65%1,31
38,75% 0,36
43,79% 0,62
4138,50% 0,85
6711,63% -0,27
Ordu
10.05.2025