Gaziler, özel günlerinde anılıyor…

Gaziler, özel günlerinde anılıyor…

19 Eylül Gaziler Günü Ünye’de düzenlenen programlarla kutlandı.

19 Eylül Gaziler Günü kutlamaları, Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programla başladı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören bir dizi programla sürdü.

Programa Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanvekili Orhan Gürel, Ünye Garnizon Komutanı Üsteğmen Oğuzhan Sarıkaya, Ünye İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Muharrem Aytekin, Ünye ilçe Emniyet Müdürü Celal Sarısoy, Muharip Gaziler Derneği Ünye Şubesi Başkanı Arif Takıcı, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Gaziler Günü programı, Kaymakam Işık, Belediye Başkanvekili Gürel, Ünye Garnizon Komutanı Sarıkaya, Ünye Jandarma Komutanı Aytekin, Ünye İlçe Emniyet Müdürü Sarısoy’un Ünye Muharip Gaziler Derneği ziyaretiyle devam etti.

Muharip Gaziler Derneği Ünye Şubesi Başkanı Arif Takıcı, kendilerini yalnız bırakmayan Ünye protokolüne teşekkür etti. 

Ünye’de sağ Kore Gazisi kalmadığını belirten Dernek Başkanı Takıcı, Ünye’deki Gazilerin Kıbrıs Barış Harekatı Gazileri olduğunu ifade etti. 

 Öte yandan ziyarette söz alan gaziler katıldıkları Kıbrıs Barış Harekatı’ndaki anıları ve o günlerde yaşadıkları zorlukları aktardı.

Ünye’deki gazilerin birlik ve beraberlik içinde olmasından dolayı memnuniyet duyduğunu vurgulayan Kaymakam Ayhan Işık, kendisinin de her fırsatta şehit yakınlarını ve gazileri evlerinde ziyaret ettiğini ifade etti. 

Program kapsamında Ünye Belediyesi tarafından Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde şehit aileleri, gaziler ve aileleri onuruna yemek ikramında bulunuldu.

Ünye Kent Haber

Yücel ARSLANTEKE