“Hem vakit, hem nakit KAYBEDİYORUZ!”

“Hem vakit,  hem nakit  KAYBEDİYORUZ!”

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu Giresun Havalimanının kapatılması nedeniyle “Ordulu ve Giresunlu yurttaşlar yollarda hem vakit, hem nakit kaybediyor.” diyerek Trabzon lobisinin tutumunu eleştirdi.

Trabzon lobisine “Biz sizlerin mikro milliyetçiliğiniz için, havalimanlarınız daha çok sefer sayısı yapsın diye buradan yollara düşmek zorunda mıyız?” sorusunu yönelterek eleştiren Milletvekili Adıgüzel, Ordu-Giresun havalimanını kapatarak diğer havalimanlarına yolcu taşıma amaçlandığını söyledi. 

Trabzon’da nüfusa göre Ordu’nun 6 kat fazlası sefer olduğunu da hatırlatan Adıgüzel, “Ortada bir gerçek var ki konuşuyoruz. Peki, Trabzon 36 ise Ordu-Giresun neden 6?” sorusunu da yönelterek, nüfusa göre sefer sayılarındaki adaletsizliğe de dikkat çekti.

Adıgüzel ayrıca, Ordu ve Giresun'un diğer milletvekillerinin de artık bu işe sahip çıkıp seslerini çıkarması gerektiğini de belirterek, “Adaletli olunması lazım!” dedi.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu Giresun Havalimanı’nın yapılacak bakım onarım çalışması için 16 Eylül tarihinde 50 gün süreli kapatılmasını eleştirmiş, havalimanlarının kapatılmadan da bakım onarımdan geçtiğini Trabzon Havalimanını örnek vererek aktarmıştı. 

-“Eksik ve yanlış bilgi ile değerlendirmeler ve haberler yapılmış” -

“Ordu-Giresun havalimanı neden kapatıldı diye sorduk. Tadilat gerekçesiyle kapatılmasına gerek yoktu. Benzer tadilatlarda, örneğin Trabzon Havalimanı kapatılmadı. Ordu Giresun havalimanı da bu şekilde yapılabilirdi, dedik.” açıklamasına Trabzon’dan cevap geldiğini söyleyen Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “Trabzon'daki bazı çevrelerden eksik ve yanlış bilgi ile değerlendirmeler ve haberler yapılmış. Biz Trabzon Havalimanı kapatılsın, demedik. Tam tersine Ordu-Giresun havalimanındaki tadilat işi de kapatılmadan yapılabilirdi, dedik.” açıklamasını yaptı.

-“Çalışmayı 50 günden daha da az bir süreye düşürmek mümkün”-

Ordu Giresun Havalimanındaki bakım onarım çalışmasının 50 günden daha az süreyle yapılabileceğini de belirten Adıgüzel, “Anlamamışsınız bir defa daha anlatayım; Ordu-Giresun havalimanındaki yapılacak olan çalışma pist çalışması değil. Bilmeden konuşmayın. Apron genişletme çalışması yapılıyor. Hatta buranın 90 gün kapatılması planlanmış, sonra 50 güne düşürülmüş. O zaman şuna da cevap verin, baştan neden 90 gün düşünüldü? Ve nasıl 50 güne düşürüldü? Veya 50 günden daha da az bir süreye düşürmek mümkün mü? Bence mümkün.” açıklamasını yaptı.

-“Ordu-Giresun havalimanını kapatarak diğer havalimanlarına yolcu taşıma amaçlanıyor” -

Ordu Giresun Havalimanı yolcularının çevredeki diğer havalimanlarına yönlendirildiğine dikkat çeken Adıgüzel, bu durumun da Trabzon’da nüfusa göre Ordu’nun 6 kat fazlası sefer koyulmasıyla ortada olduğunu belirterek, şu açıklamayı yaptı: 

“Biz diyoruz ki Ordu-Giresun Havalimanı yolcuları çevredeki diğer havalimanlarına yönlendiriliyor. Bunu zaten sefer sayılarından biliyoruz. Trabzon’da her 100 bin kişi için 36, Rize’de 15, Ordu-Giresun Havalimanı’nda bu sayı yalnızca 6’da kaldı. Trabzon’da nüfusa göre Ordu’nun 6 kat fazlası sefer var. Ortada bir gerçek var ki konuşuyoruz. Peki, Trabzon 36 ise Ordu-Giresun neden 6? Bu anlayışın Ordu-Giresun havalimanını kapatarak diğer havalimanlarına yolcu taşıma amaçladığını söylüyoruz.”

- “Havalimanlarınız daha çok sefer sayısı yapsın diye yollara düşmek zorunda mıyız?” -

Trabzon lobisinin milliyetçiliği için Ordulu ve Giresunlu vatandaşların hem zamandan, hem de paradan zarar ettiğini vurgulayan CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu ve Giresun milletvekillerinin de bu konuya artık sahip çıkması gerektiğini vurgulayarak, şunları ifade etti: 

“Biz bunları Ordulu ve Giresunlu hemşirelerimizin, yani bize görev veren insanların talepleri olarak iletiyoruz. Peki, bunu iktidar partisi milletvekilleri niçin savunmuyor? İktidar partisi milletvekili zaten Trabzonlu, niye söylesin ki? Biz sizlerin mikro milliyetçiliğiniz için, havalimanlarınız daha çok sefer sayısı yapsın diye buradan yollara düşmek zorunda mıyız?

-“Ordu ve Giresun'un diğer milletvekillerinin de bu işe sahip çıkması lazım” -

Ordulu ve Giresunlu yurttaşlar yollarda hem vakit kaybediyor, hem de nakit kaybediyor. Sefer sayısı düşünce Ordu-Giresun havalimanındaki bilet fiyatları da artıyor. Adaletli olunması lazım. Ordu ve Giresun'un diğer milletvekillerinin de bizim yaptığımız gibi bu işe sahip çıkması lazım.”

Ünye Kent Haber 

Yücel ARSLANTEKE