“Kahkaha ile gülerim!”

“Kahkaha ile gülerim!”

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde rakibi tarafından oyların çalındığı iddialarına tepki gösteren Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “İşin bu tarafına kahkaha ile gülerim! Bu akla ziyan bir durum!” dedi.

“Biz burada kendi işimizi yönetmiyoruz. Hemşerilerimizin bize emanet ettiği bir şehri onlar adına idare ediyor ve onların emanetini yönetiyoruz.” diyen Başkan Tavlı, hemşerilerinin teveccühüyle seçimlerde verdikleri vizenin hakkını vermeye çalıştıklarını ifade etti. 

Seçimlerde şehir merkezinde düşük oy almasına ilişkin Başkan Tavlı, yaptıklarını çok reklam etmeyi düşünmediği için olduğunu ifade ederek, “Birilerinin emanet ettiği parayla kendinizi tanıtacaksınız, reklamını yapacaksınız. Hiç uygun olmadığım bir taraftı. Biz biraz daha kendimizi anlatma noktasında eksik kalmışız, yetersiz kalmışız.” dedi.

Gazeteci Ali Öztürk’ün “Sandıkların açıldığı gecenin ilerleyen saatlerinde rakibiniz bir adım da öne geçmişti. ‘Tavlı makamındaki eşyaları topluyor’ diye dedikodu çıktı. Bu doğru muydu? Gerçekten topladınız mı?” sorusuna Başkan Tavlı, “Böyle günlerin, böyle özel durumların çok muhabbeti ve dedikodusu olur” yanıtını verdi. 

Gazeteci Ali Öztürk’ün “Seçim gecesi Ünye’deki seçim kurulunda beklerken rakibiniz oyların çalındığı ile ilgili hem Seçim Kuruluna geldi, itiraz etti, oylar çalındı diye” sorusuna Başkan Tavlı, “O kadar kolay mı o işler? Hele Ordu’da, hele Ünye’de. Bütün her siyasi partinin orada delegesinin, seçim kurulunun bulunduğu bir ortamda böyle bir şeyin olması mümkün mü? Bu akla ziyan bir durum. Böyle bir şeyi gündem etmek. Bununla toplumda siyaset algısı oluşturmak çok üzücü.” vurgusu yaptı. 

Gazeteci Ali Öztürk, 91.1 frekansında Şahane Radyo’da her Çarşamba akşamı saat 18:00’da Kent’in Sesi programında konuklarıyla, hem radyo dinleyicileri, hem de Ünye Kent ve Şahane Radyo sosyal medya hesaplarından yapılan canlı yayınla izleyicilerle buluşuyor.

Kentin ses bulduğu programın yeni yayın döneminde ilk konuğu 18 Eylül 2024 Çarşamba akşamı Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı oldu. 

Başkan Hüseyin Tavlı, Gazeteci Ali Öztürk’ün sorularını yanıtlayarak merak edilenleri, yeni projeleri ve hedefleri anlattı. 

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde rakibi tarafından oyların çalındığı iddialarının kendisine sorulması üzerine, “İşin bu tarafına gülerim ama kahkaha ile gülerim. Bu akla ziyan bir durum, böyle bir şeyi gündem etmek.” diyerek yanıt verdi. 

İşte programda Gazeteci Öztürk’ün konuya ilişkin sorusu ve Başkan Tavlı’nın yanıtı… 

-“Hemşerilerimizin teveccühüyle verdikleri vizenin hakkını vermeye çalışıyoruz” -

Gazeteci Ali Öztürk: 2024 yerel seçimlerinde başarılı sonuçla çıktınız, seçimi kazandınız. Sizin için beklediğiniz bir sonuç muydu? Kendinizi başarılı buluyor musunuz?

Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Biz burada kendi işimizi yönetmiyoruz. Hemşerilerimizin bize emanet ettiği bir şehri onlar adına idare ediyor ve onların emanetini yönetiyoruz. Burada hemşerilerimizin tercihleri, teveccühleri farklı olabilir. Ama geldiğimiz konjonktürde Türkiye iki tane önemli ki; gelişmekte olan bir ülke için çok önemli bir süreçten geçti. Bunlardan biri pandemi ki; Dünya’nın çoğu yerinin sınavında başarılı olamadığı, Avrupa Birliği’ndeki gelişmiş o ülkelerde dahil olmak üzere yaşlılarını ölüme terk ederken hiçbir yaşlısını sağlık noktasında ihmal etmeden genciyle, çocuğuyla, yaşlısıyla tamamına sağlık hizmeti ve diğer hizmetleri sağlayarak süreçte en gelişmiş ülkelerle beraber aynı kategoriye konulan bir Türkiye var. Bunun ciddi bir ekonomik maliyeti var. Peşinden baktığınızda son 40-50 yılın depremlerinin toplamları kadar bir felaket yaşadık. Allah böyle felaketler yaşatmasın. Deprem bölgelerinde 120 Milyar dolarlık gelen yükten bahsediyoruz. Bütün bunları aldığınızda bu ekonomik yükün alındığı bir ortam içerisinde hemşerilerimizin teveccühü ile yine bunlar işin doğrusunu, iyisini yapar düşüncesiyle verdikleri vizenin hakkını vermeye çalışıyoruz.” dedi.

Gazeteci Ali Öztürk: Seçim sonucunda merkezdeki 18 mahalleden sadece 6’sında önde kapatmanız, eskiden köy, şimdi kırsal mahallerimizde ezici bir çoğunlukta önde çıkmanız, şöyle mi anlamak lazım; sizin merkez mahalleye hizmet yapmadığınız, köylere hizmet yaptığınız mı ortaya çıkıyor? 

Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı: Orada farklı sebepler bir sürü. Etkenleri aradığınızda bir yere bağlamak çok doğru değil. Nedenleri çok daha karmaşık olan bir durumdu. Şehri düşünün ki 2023 yılına kadar kirli hava solumuşsunuz. Şehrinde temiz havayı solumasına imkan sağlayacak altyapı çalışmalarını doğalgaz firmasına destek vererek şehrin yüzde 95’ine buluşmasına sağlamışsınız. Üstyapıda Burunucu Mahallesi, Ortayılmazlar Mahallesi, Atatürk Mahallesi, Gölevi Mahallemiz yeni gelişmesine rağmen bu mahallelerin tamamında hepsi doğalgazla buluşturulmakla beraber üstyapı çalışmalarının da yüzde 80’i tamamlandı. Ama bazı farklı sebeplerden kaynaklı şehir insanının ‘Acaba bu niye böyle olmadı?’ dediği bir sebepten olabilir. Bilmiyorum ama. Şehir merkezi hizmet noktasında asla ve asla ki ışıklar yanmıyordu, betonlar çatlamış.

-“Biz biraz daha kendimizi anlatma noktasında eksik, yetersiz kalmışız”-

Gazeteci Ali Öztürk: Şehir merkezinden bu kadar düşük oy almak sizi üzdü mü? 

Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı: Şehir merkezinde her noktada çalıştık. Örneğin, Fevzi Çakmak’ta her yağmurda İpekyolu Caddesinde dize kadar su oluyordu. Fevzi Çakmak’a ne yapıldı denecekse, ara sokaklar dahil yapılanları inkar etmemek lazım. Biz yaptıklarımızı çok reklam etmeyi düşünmedik. Çünkü insan kendine hizmet edileni görür. Çok fazla atmakta kibre kaçar. Allah muhafaza. Birilerinin emanet ettiği parayla kendinizi tanıtacaksınız, reklamını yapacaksınız. Hiç uygun olmadığım bir taraftı. Biz biraz daha kendimizi anlatma noktasında eksik kalmışız, yetersiz kalmışız. Çok gezdik ama biraz daha fazla gezip kendimizi ve yaptıklarımızın ne olduğunu anlatmamız lazım geldiğini düşünüyorum. 

-“Böyle günlerin, böyle özel durumların çok muhabbeti ve dedikodusu olur” -

Gazeteci Ali Öztürk: Sandıkların açıldığı gecenin ilerleyen saatlerinde rakibiniz bir adım da öne geçmişti, o zaman neler hissettiniz? Hatta ben Adliyede’ydim, ‘Tavlı makamındaki eşyaları topluyor’ diye dedikodu çıktı. Bu doğru muydu? Gerçekten topladınız mı? Yoksa dedikodu muydu? 

Başkan Hüseyin Tavlı: Böyle günlerin, böyle özel durumların çok muhabbeti ve dedikodusu olur. Neticede biz insanlarımızın teveccühü ile kendilerine ait olan emaneti yönetiyoruz. Başkasını da tercih edebilir. Biz buna saygı duymak zorundayız. Ne yapacaksın, ben oradan gitmem mi diyeceksin? Vatandaş sizi uygun görmüyorsa o zaman emaneti teslim edersiniz, işinize dönersiniz. Bu gayet normal olan bir şey. Kaybedilen yerler de oldu. Arkadaşlarımız emaneti adabıyla, edebiyle teslim ederler. Diğer arkadaşlar kendilerini hem anlatırlar, hem faaliyetini yürütürler. Söz verdiklerini hayata geçirmek için mücadele ederler. Bunun özelliği bunun aslı, tamamı insana hizmet etmektir. İnsana dokunmaktır.

-“Böyle bir şeyin olması mümkün mü?”-

Gazeteci Ali Öztürk: Seçim gecesi Ünye’deki seçim kurulunda beklerken rakibiniz oyların çalındığı ile ilgili hem Seçim Kuruluna geldi. Orada inanılmaz derecede bir taraftarı vardı, onları da sakinleştirdi. Adeta bir mayın tarlası gibiydi, dokunsanız patlayacaklardı. Sakin olma konusunda bir konuşma yaptı ve sakinleştirdi. İtiraz etti, oylar çalındı diye ama bir değişiklik olmadı. 

Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı: İşin bu tarafına gülerim ama kahkaha ile gülerim. Eğer bu oylar böyle kolaydan çalınacak, bilmem ne olacak. O kadar kolay mı o işler? Hele Ordu’da, hele Ünye’de. Bütün her siyasi partinin orada delegesinin, seçim kurulunun bulunduğu bir ortamda böyle bir şeyin olması mümkün mü? Buna kimsenin müsaade etmediği gibi, oradaki sorumlu olan sandık başkanlarının hiç birinin böyle bir şeye müsaade etmesi mümkün değil. Oradaki sandık başkanının çoğunun AK Partili olduğunu söyleyemezsin. Hepsinin ayrı görüşleri var. Böyle bir şeye itham ettiğinde, sandık başkanını da orada zan altında bırakıyorsunuz. Bu akla ziyan bir durum.  Böyle bir şeyi gündem etmek. Bununla toplumda siyaset algısı oluşturmak çok üzücü.” 

Ünye Kent Haber 

 

 

 

 



Siyaset

Siyaset Haberleri