Ünye’de cezaevinden topluma geçişte bilinçli adım
Ünye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, hükümlüler için bilgilendirme seminerlerine başladı.
Ceza İnfaz Kurumları ile Ünye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün iş birliğiyle, salıverilmesine iki aydan az kalan ve denetimli serbestlik süreci başlayacak olan hükümlüler için eğitim seminerleri düzenlenmeye başlandı.
Akkuş Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda gerçekleştirilen ilk seminerde yaklaşık 150 hükümlüye, denetimli serbestlik sistemi hakkında bilgi verildi.
150 Hükümlüye bilgilendirme yapıldı
Eğitim semineri, Ünye Denetimli Serbestlik Şefi İlyas Çelebi ve İnfaz Koruma Memuru Hakan Kayım tarafından verildi.
Seminerde hükümlülere denetimli serbestliğin kapsamı, yükümlülükleri ve sürecin işleyişine dair ayrıntılı bilgiler sunuldu.
Yetkililer, bu seminerlerin cezaevinden topluma uyum sürecinde hükümlülere rehberlik etmeyi amaçladığını belirtirken, eğitimlerin her ay düzenli şekilde devam edeceğini ifade etti.
Toplumsal uyum süreci destekleniyor
Ünye Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Ceza İnfaz Kurumları ile Denetimli Serbestlik Müdürlükleri iş birliği kapsamında, hükümlülerin yeniden topluma kazandırılmasına katkı sağlamak amacıyla başlattığımız eğitim seminerlerinin ilkini başarıyla gerçekleştirdik.” denildi.
Programın, hükümlülerin serbestlik sürecine bilinçli bir şekilde hazırlanmasını sağlayarak, toplumsal uyumlarını kolaylaştırması hedefleniyor.
Ünye Kent / Yücel Arslanteke
- Cumartesi 12.5 ° / 3.6 ° Güneşli
- Pazar 12.3 ° / 5.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazartesi 11.6 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Ordu
14.03.2026
- İMSAK 05:11
- GÜNEŞ 06:36
- ÖĞLE 12:43
- İKİNDİ 16:01
- AKŞAM 18:40
- YATSI 19:59



