HAKAN KORKMAZ


Demek ki İsteyince Oluyor..


Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş’ın, Haftanın Yorumu Programı’nda olabilirliğini sorguladığımız konuda, Ünye ve Fatsa’da sağlık hizmetine ihtiyaç duyan hastalara destek vermek amacıyla, iki hastaneyle ortak protokol imzalayacaklarını açıklaması, son günlerin en önemli gelişmesiydi.. 

Kimileri “mevzuata aykırıdır, olmaz” Dedi. 

Oldu! 

Rektör Baş, “İlçe hastanelerini aktive etme hayalimiz var” diyerek, bölgedeki sağlık hizmetlerini daha erişilebilir hale getirme konusundaki kararlılığını ortaya koydu.. 

Demek ki sağlık sistemimizdeki sorunların çözümü, yenilikçi düşünceye ve cesaretli mahirlere ihtiyaç duyuyor.  

Geleneksel yaklaşımların ötesine geçerek, sağlık alanındaki sorunları yerel dinamiklerle çözme iradesi gösterilmesi gerekiyor.  

Bence Ünye, büyüklüğünün ve etkisinin farkında olarak, sağlık sorunlarına çözüm arayışında aktif bir rol almalı,  sağlık sorunlarının çözümü için yerel siyasetin yanı sıra, üniversitelerin de iş birliği içerisinde çalışması büyük önem taşımaktadır.  

Ordu Üniversitesi ve İl Sağlık Müdürlüğü arasında yapılan protokol, bu iş birliğinin güzel bir örneğidir. 

Zamanla ilgili branşlarda uzman hocaların Ünye Devlet Hastanesi’nde poliklinik hizmeti verecek olması, bölgedeki sağlık hizmetlerinin kalitesini de artıracaktır. 

En önemlisi ortopedi alanında, olmalı diye çağrı yaptığım, Ünye’nin evladı Prof. Dr. Alper Çıraklı’ nın Altınordu’da zor şartlarda yaptığı ameliyatların bazılarını Ünye Devlet Hastanesi’nde yapmasını sağlayacaktır. 

Bu noktada emeği geçen herkesi, başta Rektör Prof. Dr. Orhan Baş, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Dursun Tüzün olmak üzere kutluyorum. 

İyi ki böyle bir talebi Haftanın Yorumu programında dile getirdik. 

Şimdi süreci bekleyelim… 

Demek ki olmaz denilenler oluyormuş.  

MAHMUT HOCA FIRTINASI ESİYOR.. 

Genel seçimlerde Milli Eğitim Bakanı olarak tanıdığımız Prof. Dr. Mahmut ÖZER,  Ordu Milletvekili olarak ismi açıklandığında kaygıyla bakılmıştı. 

Tokatlı biri, Ordu’da… Ne alaka denmişti… 

Şimdi görüyorum ki, başta Ünye olmak üzere tüm ilçelerin belediye başkanları olmak üzere,  Ankara ayağındaki destekler için övgüyle bahsediyorlar.. 

Haksız da değiller. 

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı 

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar 

Çaybaşı Belediye Başkanı Mesut Karayiğit ve ben köşe yazımı yazarken,  Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci,  katkı ve destekleri için teşekkür ediyordu. 

Bölgeye pozitif bakışı için Mahmut Hocamızı yakından izliyor. Siyasi söylemlerin eyleme dönüşmesinin ardından,  ben de teşekkür edeceğimi buradan ifade ediyorum. 

Keşke 2. Sıra Vekilimiz…  

Adını çoğunun bilmediği temsilcimiz… 

Azcıkta olsa O’nun da bir işin ucundan tuttuğunu duyabilseydik… 

Keşke.. 

 

Kalın sağlıcakla… 

 

YAZARLAR

https://www.facebook.com/%C3%9Cnye-Kent-Ofset-106507792092593