Geçtiğimiz Nisan ayında Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi eski Sekreteri ve emekli Öğretim Görevlisi Ahmet Birben abinin kalp krizi geçirerek vefat ettiğini öğrendim. Ahmet Birben karizmasıyla zihnimize yer etmiş, ülkücü, milliyetçi kimliği ve o çağrışıma çok uygun bıyıkları ile ilk gençlik ve sonraki yıllarımda yer etmiş bir Ünyeli abimizdi.
Son yıllarında özellikle bir çok Ünyeli büyüğümüzle birlikte kurdukları Ünye’nin Dünkü Çocukları STK faaliyetlerinde boy gösterdiğinde daha bir yakışmıştı üzerine kırmızı beyaz…
Her Görüşle İyi İletişim
Babam emekli öğretmen Mehmet MARAL’ın da meslektaşı ve aynı dönem kuşağıydı Ahmet hoca. Babamla siyasi görüşleri bazı alanlarda taban tabana zıtlık gösterse de olaylara bakış açıları temel değerler olan vatan ve millet konularını dışında farklılık gösterse de “Memeett napin nasılsın?” diye candan selamlaşmaları onun güzel gönüllüğüyle her görüşe duyduğu saygının ve dahi Ünyeli hemşehrilerine hassasiyetinin bir göstergesi olarak zihnimdedir çocukluğumdan bu yana.
Ünye’de bazı sembol isimler vardır. Ahmet Birben işte onlardan birisidir.
Ünye’de Sinema Filmi ve Sembol İsimler
Sembol isimlerden birisi de Genna Ajans sahibi Genna Sinema şirketiyle de son dönem “Son Akşam Yemeği” filmiyle dünya çapında ödüllere layık görülen bir işe imza atmış olan A.Selim TUNCER kanaatimce.
Düşünsenize Ünye’nin Dünkü Çocukları ile bir hikaye ve Ünye’nin başrolde olduğu bir sinema filmi. Hakan Korkmaz ve Ali Öztürk ‘ün birlikte yaptığı Haftanın Yorumu yayınında Hakan bey demişti “ Biz Selim Tuncer’den ne kadar faydalanıyoruz?! “ ve devam etmişti “ yeterince değil !! “
Ahmet Birben i de yadeden bir sahnenin olduğu, Ünye’nin Dünkü Çocuklarından bugüne uzanan bir sinema filmi için Ünye ve Ünyelinin gücü yeter mi? Evet! Yeter! İstersek olur…
Neden olmasın ki ?
Gurbetten hasretle…
Av. Koray MARAL